Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική “ Θα τιμήσω το συμβόλαιο μου”

“ Θα τιμήσω το συμβόλαιο μου”

0
evgenikos
Dodekanisos
Στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας βρίσκεται το όνομα του Μανώλη Ευγενικού και αυτό γιατί πολλές ομαδες εξετάζουν προσεχτικά την προοπτική της μετεγγραφής του. Πρόκειται για ένα από τα νέα ταλέντα του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου για τον οποίο έχει ήδη στηθεί “χορός” για την απόκτηση του από συλλόγους της Γ’ και Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, με τον ίδιο να δηλώνει ότι “θα τιμήσει το συμβόλαιο του με την Ρόδο μέχρι τελευταίας στιγμής”. Όπως είναι γνωστό τα “ελάφια” βρίσκονται σε ποδοσφαιρικό αδιέξοδο καθώς οι ηθύνοντες αποποιούνται των ευθυνών τους και δεν έχει βρεθεί ακόμα εκείνος που θα βάλει το στήθος μπροστά και θα κατεβάσει την ομάδα στο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό προβληματίζει , λυπεί και εξαγριώνει πολλούς, αφού αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και αφήνουν την ομάδα στο έλεος του θεού και όλα αυτά πότε; Την ώρα που η ομάδα βρισκόταν πολύ κοντά στο να ανέβει κατηγορία μετά από μια αξιόλογη πορεία με πολλά προβλήματα να την ταλανίζουν. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λέει μια σοφή ρήση και όλοι μαζί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, φιλάθλος κόσμος ελπίζουν στο “ θαύμα” της τελευταίας στιγμής. Ο Μανώλης Ευγενικός είναι από πάνω μέχρι κάτω “ βαμμένος” πράσινος αφού η Ρόδος είναι όχι απλά η ομάδα του τα τελευταία δύο χρόνια , αλλά και η μεγάλη του αγάπη. “ Ο τελευταίος που θα φύγει από τη Ρόδο είμαι εγώ” ήταν τα λόγια του ποδοσφαιριστή με το που ανοίξαμε θέμα για την ομάδα. Λόγια πικραμένα, παραπονεμένα που θα έκαναν ακόμα και τον πιο αναίσθητο άνθρωπο στον κόσμο να βουρκώσει…”Εύχομαι και ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή να βρεθεί μια λύση” συνέχισε…Αυτά και άλλα πολλά μας είπε ο Μανώλης Ευγενικός σε μια συνέντευξη εκ βαθέων, θέλοντας να περάσει τα δικά του μηνύματα και ελπίζοντας πως κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν για να μην πανε χαμένοι οι κόποι τόσων χρόνων.

-Μανώλη εδώ και δύο χρόνια ήσουν ένας από τους ποδοσφαιριστές που έπαιζαν με καρδιά “λιονταριού” για τη Ρόδο , τιμώντας τη φανέλα που φορούσες με πολύ ιδρώτα. Πλέον το μέλλον της ομάδας είναι αβέβαιο και αυτό είναι το “φλέγον” ποδοσφαιρικό θέμα που απασχολεί τόσο τους συμπαίχτες σου και εσένα όσο και ολόκληρο το νησί. Πόσο σε έχει επηρεάσει αυτό ψυχολογικά;
Περισσότερο από όσο περίμενα. Είναι πολύ λυπηρό μια ομάδα όπως η Ρόδος με τέτοια ιστορία και με καλή περσινή πορεία να φτάνει σήμερα στο σημείο να μιλάει για αβέβαιο μέλλον. Υπάρχουν ομάδες με πολύ περισσότερα προβλήματα , πλεγμένες στα στημένα και όμως υπάρχουν άνθρωποι που ασκούνε βέτο για να τις κρατήσουν “ζωντανές”. Εδώ παρατηρώ μια απάθεια, μια απραξία μια αδιαφορία την ίδια στιγμή που κάποιοι έχουν μήνες ολόκληρους να κοιμηθούν .Υπάρχει τεράστια πικρία κάτι που μεγαλώνει τη δική μου στεναχώρια.

-Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που έφτασε την ομάδα σε αυτή την κατάσταση;
Προσωπικά πιστεύω αυτό δεν είναι αποτέλεσμα ενός , αλλά πολλών πραγμάτων μαζί. Όλα έπαιξαν το ρόλο τους και όλοι έχουμε ευθύνες. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε ως εδώ αλλά σίγουρα έφταιξαν πολλά.

Υπάρχει φως στο σκοτάδι;
Κάτι βαθιά μέσα μου λέει πως τίποτα δε χάθηκε ακόμα, πως κάτι θα γίνει έστω και την ύστατη στιγμή, εξάλλου θεωρώ πως το οφείλουμε και σε όλο αυτόν τον κόσμο που για μήνες μας χειροκροτούσε στο γήπεδο , αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κάναμε γιατί ήμασταν μόνοι μας . Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία λένε και εγώ όσο ζω ελπίζω….

-Τι θεωρείς πως πρέπει να γίνει από δω και πέρα ;
Τα λεφτά δεν είναι πολλά και πρέπει να κανουμε κάτι. Από κει και πέρα πρέπει να “χτίσουμε” την ομάδα από την αρχή, να λειτουργήσουμε ακαδημίες και να φτιάξουμε έναν κορμό από ντόπιους ποδοσφαιριστές.

Έχεί το νησί ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας;
Πιστεύω πως ναι. Υπάρχουν πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά που έχουν βάσεις να εξελιχθούν σε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ας γίνουμε “ αυτάρκεις” και ας δόσουμε την ευκαιρία σε δικά μας παιδιά να ξετυλίξουν το ταλέντο τους και να προσφέρουν στο νησί μας.

Πολλοί από τους συμπαίχτες σου είναι γνωστό πως έχουν γίνει “μήλον της έριδος” αφού δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη από την ομάδα με αποτέλεσμα να δέχονται συνεχώς προτάσεις. Κάτι τέτοιο συνέβει και με σένα αφού έχει “στηθεί” χορός γύρω από το όνομα σου. Μάλιστα μέσα στις ομάδες που σε διεκδικούν είναι και η Α.Ε.Κως. Θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στο περιφερειακό με τη “βυσσινή” φανέλα;
Εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει από τη Ρόδο. Έχω σκοπό να τιμήσω το συμβόλαιο μου μέχρι την τελευταία στιγμή και απο κει και πέρα θα δω τι θα κάνω. Προτάσεις έχω και από ομάδες εκτός νησιού Γ’ και Δ΄κατηγορίας ,αλλά για να μπω στη διαδικασία να τις εξετάσω θα πρέπει πρώτα να έχει κλήσει ορτιστικά το κεφάλαιο Ρόδος.

-Ας υποθέσουμε πως τα πράγματα δεν κυλήσουν ευνοϊκά για τα “ελάφια” , με ποιά κριτήρια θα επιλέξεις ομάδα;
Θα παίξουν όλα ρόλο, από το κλίμα μέχρι τον οικονομικό…

-Γνωρίζουμε πως ενδιαφέρον στο πρόσωπο σου έχουν εκδηλώσει και ομάδες του Α΄τοπικού . Υπάρχει το ενδεχόμενο να γυρίσεις πίσω;
Σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλω. Το τοπικό είναι η αρχή για να ξεκινήσεις η καριέρα σου και το τέλος για να την κλείσεις. Εγώ δεν είμαι ούτε στην αρχή , ούτε και στο τέλος…Την αρχή την έκανα ήδη και το τέλος δεν ήρθε ακόμα. Νιώθω πως έχω πολλά να δόσω σε επαγγελματικό επίπεδο και να εξελιχθώ σε καλύτερο ποδοσφαιριστή. Το τοπικό για μένα θα είναι η τελευταία λύση.

-Γίνεται εύκολα λοιπόν κατανοητό ότι έχει όνειρα και φιλοδοξίες, ποιά είναι αυτά;
Είμαι σε μια ηλικία που θέλει να ονειρεύεται και να κοιτάζει μακριά. Όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα έχουν σαν όνειρο στο ξεκίνημα της καριέρας τους να αγωνιστούν στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα Βέβαια το ένα μου όνειρο πραγματοποιήθηκε ήδη. Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό να κάθομαι στην εξέδρα να παρακολουθώ αγώνα της Ρόδου και να λέω από μέσα μου άραγε θα παίξω ποτέ εδώ; Τότε ήταν ένα απλό παιδικό όνειρο από αυτά που φαντάζουν μακρινά ,όμως μέσα από πείσμα και σκληρή δουλειά ,σε συνάρτηση πάντα με τον παράγοντα τύχη, έγινε πραγματικότητα. Πλέον αρχίζουν οι φιλοδοξίες και τα μεγαλύτερα όνειρα που είναι να αγωνιστώ στην Α΄Εθνική. Ευχή μου βέβαια είναι να φτάσω εκεί φορώντας το “ελάφι” στο στήθος, κάτι που δεν διόλου απίθανο.

Who is who

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της καριέρας του πάμε μερικά χρόνια πίσω όταν ο Μανώλης Ευγενικός ήταν έξι χρονών, ηλικία που ανακαλύπτει τον κόσμο του ποδοσφαίρου και ελκύεται από την στρογγυλή θεά. Ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στην ομαδα της Νίκη Ρόδου και στα δέκα του χρόνια πάει στις ακαδημίες του Διαγόρα. Τέσσερα χρόνια αργότερα τον ζητάει δανεικό ο Διαγόρας Βατίου με προπονητή τότε τον Στάθη Φαρμακίδη και τον αμέσως επόμενο χρόνο σκοράρει ακατάπαυστα για λογαριασμό του Απόλλων Κ., κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με είκοσι πέντε γκολ. Σε διάστημα δύο ετών μεταπηδά στην ελίτ κατηγορία του νομού (Γ΄Εθνική) αφού κλήθηκε να φορέσει το ελάφι στο στήθος , μετά από μια επιτυχημένη πορεία με την Α.Ε.Ρ.Α. και την Τέλος Άγρας στο περιφερειακό πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα τριάντα συμμετοχές ως βασικός ,με προπονητή τον Κακαλέτρη ( πολύ φίλος με τον Τσράντζαλη). Πλέον βρίσκεται στην αναμονή και ελπίζει πως δε θα χρειαστεί να ξενυτευτεί για συνεχίσει την πορεία προς το όνειρο…

Απόσπασμα από την εφημερίδα ΔΡΑΣΙΣ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments