Αρχική Videos “Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία”, είπε ο Scholz

“Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία”, είπε ο Scholz

0

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι «η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Γερμανία και ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Ο Scholz έκανε τo σχετικό σχόλιο στην παραδοσιακή καλοκαιρινή συνέντευξη τύπου που είχε καθιερωθεί από την προκάτοχο του Άγκελα Μέρκελ.

Επεσήμανε ότι η Γερμανία έχει σπάσει την παράδοση να μην προμηθεύει όπλα σε ζώνες συγκρούσεων, στέλνοντάς τα τώρα στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να πολεμήσει ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό στο μέλλον», είπε ο Scholz και πρόσθεσε ότι «εμείς στην ΕΕ απαντάμε στη ρωσική επιθετικότητα με πολλή ενότητα και αλληλεγγύη».  Είπε επίσης ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για τη διερεύνηση πιθανών εγκλημάτων στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά προβλήματα, ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θέλει να αμβλύνει τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας για όλους τους τομείς της κοινωνίας. Ο Scholz τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει ιδιαίτερα άτομα με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments