Αρχική Videos “Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί!”

“Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί!”

0

Η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας «όσο χρειαστεί», δήλωσε για μια ακόμα φορά η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, καθώς δυτικοί εκπρόσωποι συζητούσαν την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης προς το Κίεβο στον αγώνα του ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις. 

Στο μεταξύ η Ολλανδία θα στείλει ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία , όπως μετέδωσε ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε. Ο ίδιος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν . Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο μιας αμερικανο-γερμανικής πρωτοβουλίας για την αποστολή των αμυντικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της πυρηνικής επιτήρησης των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία ότι ήλπιζε να σημειώσει πρόοδο σε μια συμφωνία ασφαλούς ζώνης γύρω από το εργοστάσιο που ελέγχεται από τη Ρωσία στη Zaporizhzhia, αν και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments