“Θα πληρώνουμε όλο και πιο πολύ για …τις ιδέες της Φον Ντερ Λάϊεν!”

0
Dodekanisos

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας και πρώην ευρωβουλευτής του Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης Witold Waszczykowski (Βίτολντ Βαστσικόφκσι), εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για την επανεκλογή της Ursula von der Leyen ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Waszczykowski πιστεύει ότι η δεύτερη θητεία της von der Leyen θα χαρακτηριστεί από αντιπαραθέσεις στους δρόμους:

«Οι πολίτες θα πληρώνουν όλο και περισσότερα για αυτές τις ιδέες. Θυμίζω το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία. Τέτοιες διαμαρτυρίες θα μπορούσαν να εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτές οι γραφειοκρατικές ιδιοτροπίες δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους απλούς ανθρώπους», τόνισε σε δήλωση που έκανε και πρόσθεσε και τα εξής:
«Η προηγούμενη θητεία του Von der Leyen ήταν γεμάτη με σκάνδαλα και γκάφες. Από το σκάνδαλο προμήθειας εμβολίων που αφορούσε τα μηνύματα SMS μέχρι το Brexit και το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatargate». Η θητεία της δεν ήταν καθόλου υποδειγματική».

Ο ίδιος πιστεύει ότι η επανεκλογή της οφείλεται στο γεγονός ότι η Φον Ντερ Λάϊεν προεκλογικά έκανε συμφωνία με την αριστερά και τους “πράσινους”. «Με την υπόσχεση υποστήριξης για την Πράσινη Συμφωνία και τις συνταγματικές αλλαγές εκτός της Συνθήκης, εξασφάλισε την πλειοψηφία», είπε. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι ορισμένοι ευρωβουλευτές από τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές (ECR) υποστήριξαν τη von der Leyen από τον φόβο της περιθωριοποίησης τους από την πλειοψηφία του πολιτικού ρεύματος και την επιθυμία να διατηρήσουν κάποια επιρροή.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments