Αρχική Videos “Θα πετύχουμε έναν πιο δίκαιο πολυπολικό κόσμο”

“Θα πετύχουμε έναν πιο δίκαιο πολυπολικό κόσμο”

0

«Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα επιτύχουμε το σχηματισμό ενός πιο δίκαιου, πολυπολικού κόσμου», είπε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Ύπατων Εκπροσώπων για θέματα ασφάλειας.

«Η ιδεολογία της αποκλειστικότητας, καθώς και το νεοαποικιακό σύστημα, που κατέστησε δυνατή την εκμετάλλευση των πόρων όλου του κόσμου, θα αναπόφευκτα να γίνει παρελθόν. Η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα έθνη για την αντιμετώπιση κοινών απειλών και προκλήσεων», είπε ο Ρώσος ηγέτης. «Εκτιμούμε τους ιστορικά ισχυρούς, φιλικούς, αληθινά έμπιστους δεσμούς με τα κράτη της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και θα τις ενισχύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, «οι προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να διατηρήσουν τον κυρίαρχο ρόλο τους περιλαμβάνουν «συσσώρευση στρατιωτικού δυναμικού, κραυγαλέα παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και επισιτιστικές κρίσεις, που προκαλούνται από μια σειρά δυτικών κρατών». Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, το επίπεδο αστάθειας αυξάνεται στη διεθνή σκηνή», σημείωσε ο Πούτιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments