Αρχική Videos “Θα νικήσουμε τον Πούτιν και τους ομοίους του!”

“Θα νικήσουμε τον Πούτιν και τους ομοίους του!”

0

«Η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία θα είναι ακλόνητη», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν τονίζοντας ότι «οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία έχουν πραγματικό αντίκτυπο και είναι εκεί για να μείνουν!». Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, πρόσθεσε και τα εξής:

«Ποτέ άλλοτε αυτό το Κοινοβούλιο δεν έχει συζητήσει την κατάσταση της Ένωσής μας με τον πόλεμο να μαίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και στέκομαι εδώ με την πεποίθηση ότι με θάρρος και αλληλεγγύη, ο Πούτιν θα αποτύχει και η Ευρώπη θα επικρατήσει».

«Ο σημερινός πόλεμος είναι ένας πόλεμος κατά των απολυταρχικών καθεστώτων. Αν όλοι δείξουμε θάρρος μπορούμε να νικήσουμε τον Πούτιν και τους ομοίους του. Το θάρρος σήμερα έχει όνομα, λέγεται Ουκρανία. Το θάρρος σήμερα έχει πρόσωπο, το πρόσωπο των Ουκρανών που μάχονται για τη χώρα τους».

Η Κομισιόν προτείνει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, αντί για το ακριβό φυσικό αέριο. Προτείνει επίσης μια προσωρινή εισφορά στους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων. «Στην κοινωνική μας οικονομία της αγοράς, τα κέρδη είναι καλά. Αλλά σε αυτούς τους καιρούς είναι λάθος να λαμβάνεις κέρδη- ρεκόρ που επωφελούνται από τον πόλεμο, στην πλάτη των καταναλωτών», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν. «Πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας στις ώρες αιχμής ώστε να μειωθεί συνολικά η χρήση του ρεύματος», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments