Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα γίνουμε εφιάλτης του Πλεύρη του...

Θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα γίνουμε εφιάλτης του Πλεύρη του Υπουργού…

0
Dodekanisos

Μη με λυπάσαι σε παρακαλώ, εγώ θα είμαι πάντα με τις μειοψηφίες,
έκθετος πάντα μα ποτέ ένθετος!
Χρόνης Μίσσιος

Πώς νομίζετε ότι θα αισθάνθηκε ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, όταν περιμένοντας το ασανσέρ πολυτελούς ξενοδοχείου, δέχτηκε την επίσκεψη των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή; Ναι, αυτών που δεν το έχουν βάλει κάτω εννέα μήνες τώρα και συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους για το Αυτονόητο :την εργασία τους και την τήρηση του Κώδικα της Ιατρικής Δεοντολογίας.

Και επειδή φαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας  δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι υγειονομικοί είναι σκληρά καρύδια, καλό είναι να συνηθίσει από εδώ και στο εξής τις guest εμφανίσεις τους σε εκδηλώσεις  όπου καλείται.

Και επειδή όποιος έχει δίκαιο δεν το βάζει κάτω, οι πεισματάρηδες που εξακολουθούν να είναι εκτός εργασίας από πρωθυπουργικό πείσμα  συγκεντρώθηκαν πάλι στο Πάρκο Ελευθερίας το Σάββατο 14/5/2022. Μαζί τους και ο δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός Δρ. Μιχάλης Νευραδάκης που συνεργάζεται με το Αγγλόφωνο διαδικτυακό μέσο «The Defender», το οποίο ανήκει στην οργάνωση Children’s Health Defense που έχει ιδρυθεί από τον Robert F. KennedyJr. και που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται κατά των υποχρεωτικοτήτων και των ακραίων υγειονομικών (;) μέτρων.

Γιατί  το Πάρκο Ελευθερίαςείναι το δεύτερο σπίτι τους.Γιατί εκεί φυσάει αέρας Ελευθερίας. Γιατί  δεν υπάρχει Υγεία χωρίς Ελευθερία. Γιατί «Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος της ελευθερίας και η ελευθερία είναι τέκνο του αγώνα και της αξιοπρέπειας». Και αυτό οι υγειονομικοί μας το αποδεικνύουν κάθε μέρα με τον αγώνα τους. Έναν αγώνα που έκανε πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων μεγάλου νοσοκομείου Αθήναςνα ομολογήσει «φάγαμε το τυράκι του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τώρα κινδυνεύουμε να πιαστούμε στη φάκα της ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ. Συγχαρητήρια στους ανεμβολίαστους συναδέλφους ή απλούστερα στους συναδέλφους, που ανέδειξαν το πρόβλημα και μας δείχνουν το δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας».

Το γλυκό απόγευμα του Σαββάτου ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα. Η καθιερωμένη πορεία δεν έφτασε στο Σύνταγμα. Κινήθηκε προς γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο όπου ελάμβανε χώρα ένα ιατρικό συνέδριο. Εκεί υπό το άγρυπνο βλέμμα των σωμάτων ασφαλείας οι υγειονομικοί είπαν τα συνθήματά τους με τον παλμό που πάντα χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις τους. Αργά το βράδυ η κινητοποίηση έληξε, μετά από απόρριψη του αιτήματός τους να ανέβει ο γιατρός Π. Μπόμπολας στο συνέδριο, ώστε να μιλήσει στους συνέδρους.

Οι υγειονομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα. Θα περίμενε κανείς να έχουν κουραστεί, να έχουν παραιτηθεί. Όμως, αυτό προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων δεν έχει γίνει. Αντίθετα, ο αγώνας εντείνεται όσο περνάει ο καιρός. Η στήριξη του κόσμου τους κάνεις πιο δυνατούς. Η πραγματικότητα, άλλωστε, έχει γκρεμίσει κάθε ισχυρισμό που τους κρατούσε μακριά από την εργασία τους. Μένει μόνο μια απόφαση. Εκείνη που θα τους φέρει πίσω στο φυσικό περιβάλλον τους. Εκείνη που όλος ο ελληνικός λαός περιμένει. Ας ευχηθούμε οι κυβερνώντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσουν μια αδικία που πλήττει πρωτίστως τους  ίδιους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments