Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 «Θα είμαστε από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν!»

«Θα είμαστε από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν!»

0
Dodekanisos

«Η θέση του Διαγόρα είναι υπέρ του εμβολίου και επίσημα», δήλωσε στο news12 ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Διαγόρα Κώστας Στεφανίδης κληθείς να σχολιάσει την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο με αφορμή τον κορωνοϊό. Ο κ. Στεφανίδης, τόνισε τα ακόλουθα:
«Ο Διαγόρας θα προσπαθήσει και θα μεταφέρει από την Αθήνα στη Ρόδο έναν διαπρεπή αθλίατρο που είναι και μέλος της ολυμπιακής ομάδας και συγκεκριμένα γιατρός της ολυμπιακής ομάδας ώστε να κάνει κάποια σεμινάρια στην επαγγελματική ομάδα και τους αθλητές του Διαγόρα που θα ξεκινήσουν στα μαζικά αθλήματα που θα αρχίσουμε προπονήσεις κατά ομάδες. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να επέλθει πλήρως ο εμβολιασμός και να έχουμε την ανοσία. Εννοείται η θέση του Διαγόρα είναι υπέρ του εμβολίου και επίσημα. Από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν θα είναι οι παίκτες και οι παράγοντες του Διαγόρα μπαίνοντας βέβαια στις λίστες του υπουργείου που θα προτείνει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες».

Σε ερώτηση σχετικά με την ψήφιση στη Βουλή νόμου που προβλέπει να μπαίνουν στα ταμεία των ΠΑΕ λεφτά από το στοίχημα απάντησε ως εξής:
«Αν θυμάστε όταν είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις, είχα πει ότι το πρόβλημα στη SL2 και τη FL θα λυθεί μόνο αν βρεθεί ο τρόπος που θα γίνεται η χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικά είχα προτείνει νόμιμη χρηματοδότηση. Η μια λύση είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο γιατί δεν νομίζω ότι η ΕΡΤ σαν δημόσια υπηρεσία παίρνοντας τα τηλεοπτικά δεν θα προσπαθεί να τα αξιοποιήσει. Όμως δεν πουλάει το τηλεοπτικό προϊόν εκτός Ελλάδας. Αναφέρομαι κυρίως σε χώρες όπως η Αμερική, ο Καναδάς όσο και η Αφρική. Έτσι ώστε να υπάρχουν έσοδα για την ΕΡΤ και τις ομάδες. Ταυτόχρονα θα έρθουν και περισσότεροι χορηγοί. Θα ανοίξουν διάπλατοι δρόμοι. Αυτή την στιγμή περιμένουμε την επιχορήγηση μεμονωμένα. Αυτό νομίζω είναι λάθος. Η δεύτερη πηγή χρηματοδότησης είναι οι στοιχηματικές. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα ονόματα και τον κόπο ομάδων, παικτών και παραγόντων βάζοντας τις ομάδες αυτές σε ένα δικό τους κουπόνι. Από το οποίο κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να πηγαίνουν στην πολιτεία. Η οποία με την σειρά της να τα μοιράζει αναλογικά. Όλα είναι υπό συζήτηση. Ναι μεν ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, αλλά να το δούμε στην πράξη. Πολλά έχουν ψηφιστεί αλλά ο …διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Το θέμα είναι που θα θεσμοθετηθεί, πόσο θα είναι το ποσοστό και πως θα πηγαίνει στις ομάδες. Χρειάζονται κάποιοι ειδήμονες για τις στοιχηματικές. Τα λεφτά που φεύγουν από εκεί να πιάνουν τόπο. Να είναι ανταποδοτικό όλο αυτό. Δεν μπορεί μια ομάδα που προσπαθεί και την ποντάρει ή αρέσει στην Ελλάδα να μην παίρνει τίποτα. Ή να παίρνει το ίδιο ποσοστό με μια άγνωστη ομάδα. Νομίζω ότι έτσι θα υπάρξει ένα κίνητρο στο ευ αγωνίζεσθε. Θα είναι αξιοπρόσεκτα τα αποτελέσματα της. Όπως για παράδειγμα η Μπαρσελονα και η Γιουβέντους. Δεν είναι απλό. Αντίθετα είναι πάρα πολύ σύνθετο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments