Αρχική Videos “Θα χάσουμε τον πόλεμο αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να μας βοηθούν”

“Θα χάσουμε τον πόλεμο αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να μας βοηθούν”

0

«Θα χάσουμε τον πόλεμο αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να μας βοηθούν», παραδέχθηκε ουσιαστικά για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Παραχωρώντας συνέντευξη στο Associated Press ο Ζελένκσυ έκανε αυτή την τοποθέτηση σε μια περίοδο που πολλοί από την πολιτική σκηνή της Αμερικής εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο πρέπει η Ουάσινγκτον να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία με στρατιωτική βοήθεια αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε τη βεβαιότητα του πως θα δεχθεί μεγάλη πίεση τόσο από τους Ουκρανούς όσο και από τους Δυτικούς αν χάσει το Bakhmut:
«Εάν χάσουμε το Bakhmut, θα υπάρξει μεγάλη πίεση. Η κοινωνία μας θα αισθάνεται κουρασμένη. Η κοινωνία μας θα με αναγκάσει να συμβιβαστώ με τους Ρώσους».

Από εκεί και πέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζίνπινγκ. «Είμαστε έτοιμοι να τον δούμε εδώ στην Ουκρανία. Θέλω να μιλήσω μαζί του. Αλλά για ολόκληρο αυτόν τον χρόνο, περισσότερο από έναν χρόνο, δεν είχα καμία επαφή μαζί του». Σύμφωνα με το AP ο Ζελένσκυ έχει ήδη αποστείλει σχετική πρόταση. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ είπε ότι δεν είχε καμία απολύτως πληροφορία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments