Αρχική Αθλητικά νέα Θα χάσουμε τις σχολές προπονητών

Θα χάσουμε τις σχολές προπονητών

0
Dodekanisos

Από αμέλεια η από αδιαφορία, το νησί μας κινδυνεύει να χάσει τις σχολές προπονητών UEFA PRO και UEFA A που διοργανώνει από το 2006 η Ε.Π.Ο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η αδυναμία κάλυψης των συγκεκριμένων  σχολών, οι οποίες είναι υψηλού επιπέδου και λειτουργούν σε δύο φάσεις, με νεαρούς ποδοσφαιριστές για δέκα ημέρες, είναι η αιτία για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην τρέχουσα σχολή UEFA PRO.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στις ασκήσεις έχουν μοναδική ευκαιρία να είναι συμπαίκτες με πρώην παίκτες υψηλού επιπέδου και διεθνείς. Επίσης τους δίνεται η ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν αγωνιζόμενους, μάτια έμπειρων προπονητών αλλά και εκείνων που ήδη εργάζονται ως «σκάουτερς σε ομάδες.

Παλαιότερα ακόμα και η ίδια η ΕΠΣΔ δεν έδειχνε το απαραίτητο ενδιαφέρον, όμως τα τελευταία 2.5 χρόνια πρέπει να πιστώσουμε στον σημερινό πρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Διακοφώτη και σε ορισμένα μέλη της, την διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι σχολές προπονητών κάθε επιπέδου.

Ας προγραμματιστεί κάτι διαφορετικό πρώτα από τις Μικτές Ομάδες και μετά από τα σωματεία του νησιού μας που διαθέτουν εφηβικές ομάδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας σχολές, τότε οι υποψήφιοι προπονητές έχουν στην διάθεση τους γύρω στα 120 παιδιά που προέρχονται από 6 με 7 σωματεία, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Ωστόσο μπορεί να υπάρξει και ή άλλη άποψη η οποία μπορεί να λέει « και τι έγινε που θα χάσουμε τις σχολές, και τι έγινε που δεν θα παίξουν τα παιδιά μπάλα με πρώην καταξιωμένους ποδοσφαιριστές και διεθνείς, και τι έγινε που θα τους δουν προπονητές και «σκάουτερς».

Δεν θα διαφωνήσω με καμία άποψη, αλλά ας αποφασίσουμε τι θέλουμε όλοι μαζί και όχι μόνο οι υπεύθυνοι, όμως πρώτα ας σκεφτούμε πραγματικά και σοβαρά αν θα χάσουμε η θα κερδίσουμε ως νησί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments