Αρχική Videos “Θα απαντήσουμε σκληρά, κανείς να μην έχει αμφιβολία”

“Θα απαντήσουμε σκληρά, κανείς να μην έχει αμφιβολία”

0

Για «σκληρή απάντηση» έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας, λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση μέσα στο Κίεβο αλλά και σε άλλες πόλεις στην Ουκρανία. Ήταν ουσιαστικά η απάντηση μετά την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας πριν από μερικές ημέρες.

Στα σχόλια που έκανε, ο Πούτιν κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ουκρανία για την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, περιγράφοντάς την ως «τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή υποδομών της Ρωσίας ζωτικής σημασίας». Η Ρωσία είχε εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της ενεργειακής, στρατιωτικής και επικοινωνιακής υποδομής της Ουκρανίας σήμερα ως αντίποινα για την επίθεση στη γέφυρα. Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Πούτιν είπε: «Εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας, θα απαντήσουμε με πολύ σκληρό τρόπο. Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές για τη Ρωσία. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες για αυτό».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, απάντησε στις τελευταίες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν και είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν «προκλήθηκε» να εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ουκρανίας. «Ο Πούτιν επιτίθεται στην Ουκρανία επειδή είναι απελπισμένος και χρησιμοποιεί πυραυλικό τρόμο για να προσπαθήσει να αλλάξει τον ρυθμό του πολέμου προς όφελός του», έγραψε ο Κουλέμπα σε μια σειρά από tweet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments