Αρχική Αθλητικά νέα Tέταρτη η Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ

Tέταρτη η Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ

0
Φωτογραφία: sport24.gr
Dodekanisos

Η Κατερίνα Στεφανίδη τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Όσο για την Νικόλ Κυριακοπούλου η 35χρονη Ελληνίδα τερμάτισε στην όγδοη θέση. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη προσπάθησε να καταλάβει μία θέση στο βάθρο. Όμως δεν κατάφερε να επαναλάβει τον θρίαμβο που είχε πετύχει στο Ρίο. Η Ελληνίδα αθλήτρια, δεν μπόρεσε να περάσει τα 4μ85 και τα 4μ90. Με αποτέλεσμα να κρατήσει ως κορυφαία δική της προσπάθεια τα 4μ80. Έτσι ολοκλήρωσε την παρουσία της στον τελικό του άλματος επί κοντώ στην τέταρτη θέση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποφάσισε να ξεκινήσει τον τελικό με τα μεγάλα κοντάρια. Μία επιλογή που όπως αποδείχθηκε δεν την δικαίωσε. Προέβη σε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 4μ50. Ενώ είδε το φάσμα του πρόωρου αποκλεισμού να είναι ορατό. Παρόλα αυτά με την τρίτη της προσπάθεια τα κατάφερε και συνέχισε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και στα 4μ70.

Μόλις ο πήχης ανέβηκε στα 4μ80, πέρασε με τη δεύτερη και εισήλθε στην τετράδα. Η πρώτη της προσπάθεια στα 4μ85  δεν στέφθηκε με επιτυχία. Την ώρα που οι υπόλοιπες συναγωνίστριές της πέρασαν το συγκεκριμένο ύψος. Οπότε η Στεφανίδη άφησε τη δεύτερη και ανέβασε τον πήχη στα 4μ90. Για να έχει ελπίδες για ένα μετάλλιο.

Παρότι έκανε ένα καλό άλμα (στην πρώτη προσπάθεια στα 4μ90), δεν μπόρεσε να περάσει με επιτυχία τον πήχη, τερματίζοντας εν τέλει στην τέταρτη θέση. 

 

Η τελική κατάταξη στον τελικό του επί κοντώ

1. Κέιτι Nαζέτ (ΗΠΑ) – 4μ90

2. Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) – 4μ85

3. Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία) – 4μ85

4. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) – 4μ80

5. Μαρίνα Κίλιπκο (Ουκρανία) – 4μ50

-. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) – 4μ50

-. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) – 4μ50

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) – 4μ50

-. Ξου Χουκίν (Κίνα) – 4μ50

-. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) – 4μ50

-. Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) – 4μ50

-. Ιρίνα Τζουκ (Λευκορωσία) – 4μ50

13. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) – 4μ50

14. Ανίκα Νιούελ (Καναδάς) –

15. Μόργκαν Ρομέρο (ΗΠΑ)-

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments