Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Τέταρτη διαδοχική νίκη ο Διαγόρας με «χρυσό» σκόρερ τον Μπαστακό

Τέταρτη διαδοχική νίκη ο Διαγόρας με «χρυσό» σκόρερ τον Μπαστακό

0
Dodekanisos

Στη Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου «Διαγόρας» και στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ο Διαγόρας υποδέχθηκε τον Ο.Φ. Ιεράπετρας τον οποίο νίκησε με 1-0 χάρη σε πανέμορφο γκολ του Μιχάλη Μπαστακού στο 58ο λεπτό. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη για τον Διαγόρα Ρόδου.

Αντίθετα, ο  Ο.Φ. Ιεράπετρας εξακολουθεί να αναζητά την πρώτη του νίκη, στην παρθενική του σεζόν στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και τον πρώτο βαθμό εκτός έδρας. Και αυτό γιατί έχει ως τώρα έξι ήττες, τις τέσσερις τελευταίες με ένα γκολ διαφορά, ενώ και στις έξι ήταν ισόπαλος στο πρώτο ημίχρονο.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Ο Διαγόρας εισήλθε καλύτερος και πιο συγκεντρωμένος στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα μόλις έκτο λεπτό είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του Ντοριβάλ από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος. Ενώ στο 12ο λεπτό Κάκκος και Κονέ είχαν εξαιρετική συνεργασία, όμως ο Κονέ έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ο Διαγόρας συνέχισε να πολιορκεί την άμυνα της Ιεράπετρας και στο 19ο λεπτό ακόμα ένα σουτ, αυτή την φορά από τον Κοντοχρήστο απέκρουσε στην κλειστή του γωνία ο Αθανασόπουλος. Όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργίου εξαπέλυσε και δεύτερο σουτ με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Από την εκτέλεση του κόρνερ, η άμυνα του Ο.Φ.Ι δεν απομάκρυνε, ο Μπαστακός «έκλεψε», έδωσε στον Κονέ, ο οποίος μοίρασε στον Γεωργίου που σημάδεψε άουτ.

Από το 30ο λεπτό και έπειτα, ο «γηραιός» εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας υπέρ του, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια άλλη καλή στιγμή. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Κρήτης, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου, περίμενε καρτερικά και στις 2-3 φορές που ξέφυγε στην αντεπίθεση, βρήκε οργανωμένη την αμυντική συνοχή του Διαγόρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνικός της Ιεράπετρας, προέβη σε αλλαγή μόλις στο έβδομο λεπτό με τον Χατζητερζόγλου να αποχωρεί τραυματίας και ο Σμίλτος να τον αντικαθιστά στον αγωνιστικό χώρο. Ενώ στο 36ο λεπτό προέβη σε διπλή αλλαγή (και τρίτη συνολικά) με τους Αρσενίδη και Φουάση να περνούν στις θέσεις των Τεγούση και Τσιλιγγίρη. Αυτό συνέβη επειδή οι δύο παίκτες αντίκρισαν αρκετά νωρίς την κίτρινη κάρτα.

Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ «κολλημένο» στο μηδέν.

Με το πέρας περίπου δέκα λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπαράτα σούταρε στο 52ο λεπτό με τον Τσέλιο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Τρία λεπτά μετά ο Ντοριβάλ από το ύψος της περιοχής δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 57’ ο Μπαράτα απείλησε με σουτ, αλλά ο Τσέλιος μάζεψε εύκολα.

Αυτό που δεν κατάφερε να πάρει στο πρώτο ημίχρονο ο Διαγόρας, το κατάφερε στο 58ο λεπτό. Ο Μπαστακός είδε λίγο έξω από την εστία τον Αθανασόπουλο και με ψιλοκρεμαστό σουτ, παρότι έκανε επαφή με τα ακροδάχτυλα, τον νίκησε για το 1-0 του Διαγόρα.

Στο 60’ είχαμε διπλή αλλαγή για τον Διαγόρα με τους Σμυρλή και Λινάρδο να εισέρχονται στις θέσεις των Κονέ και Κάκκο. Πέντε λεπτά μετά ο Αρσενίδης που είχε περάσει ως αλλαγή παραχώρησε την θέση του στον Αποστολίδη.

Με την συμπλήρωση 70 αγωνιστικών λεπτών η Ιεράπετρα βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, ο Kούστα εξαπέλυσε δυνατό σουτ με τον Τσέλιο να σώζει εκπληκτικά στην κάτω αριστερή γωνία του. Ένα λεπτό μετά ο Σάκης Θεοδοσιάδης προέβη σε διπλή αλλαγή. Αλάεθ και Αθανασίου αντί Γεωργίου και Ντοριβάλ. Στο 80’ ο σκόρερ Μπαστακός αποχώρησε για να περάσει ο Μανωλάκης.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και ο Διαγόρας πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν οι εξής:

Διαγόρας (Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Σελινιωτάκης, Κωστούλας, Ντοριβάλ, Μασούρας, Γεωργίου, Μπαστακός, Κάκκο, Μπραχίμα Κονέ.

Ο.Φ. Ιεράπετρας (Καβακάς): Αθανασόπουλος, Πριόνας, Χιντζίδης, Χατζητερζόγλου, Μασουερο, Τεγούσης, Βογιατζής, Γκίνη, Ενσαρνακάο, Κούστα, Τσιλιγγίρης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments