Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς, δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση!

0
Dodekanisos

Πολύ δυσαρεστημένος από τα παραδοσιακά κυρίαρχα κόμματα είναι ο κόσμος στη Γερμανία όπως δείχνει μια πρόσφατη δημοσκόπηση που έκανε η ARD-DeutschlandTrend, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων αγνοούνται υπέρ των προσφύγων και των πλουσίων. Το 78 τοις εκατό των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση προς την οποία οδεύει η χώρα υπό την τρέχουσα κυβέρνηση συνασπισμού των σοσιαλιστών, των φιλελεύθερων και των πράσινων.

Συνολικά το 41 τοις εκατό είναι δυσαρεστημένοι με τη διοίκηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, ενώ το 37 τοις εκατό είναι πολύ δυσαρεστημένοι. Αντίθετα, μόλις το 20 τοις εκατό των ερωτηθέντων είναι κάπως ικανοποιημένο με την κυβέρνηση και μόλις το 1 τοις εκατό είναι πολύ ικανοποιημένο.

Δεν αποτελεί έκπληξη φυσικά ότι οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης CDU/CSU και της δεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) υποστηρίζουν λιγότερο την τρέχουσα κυβέρνηση, με 85% και 97% κατά, αντίστοιχα. Ωστόσο και οι ψηφοφόροι του φιλελεύθερου Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) είναι επίσης συντριπτικά δυσαρεστημένοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι το κόμμα τους είναι μέλος του συνασπισμού. Μόλις το 17% υποστηρίζει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.
Συνολικά το 73 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ λίγο για τον γερμανικό λαό, ενώ το 71 τοις εκατό πιστεύει ότι τα χαμηλά εισοδήματα δεν αποτελούν προτεραιότητα για την τρέχουσα κυβέρνηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments