Αρχική Επικαιρότητα Τένις και εμβόλια: Ποια η άποψη των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς

Τένις και εμβόλια: Ποια η άποψη των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς

1
Φωτογραφία: news247.gr
Dodekanisos

Η θέση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα εμβόλια πυροδότησε κύμα αντιδράσεων. Ενώ ανέπτυξε ευρεία συζήτηση γύρω από το περιεχόμενο, την απήχηση και την αντιφατικότητα του ίδιου του αθλητή.

Ας δούμε τι άποψη έχουν οι τρεις κορυφαίοι του αθλήματος, ο λόγος για τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς

Η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εφόσον δεν υποχρεωθεί, προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στα social media. Ενώ η μόνη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν το «Κρίμα!» που έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Προφανώς στο Μαξίμου επικρατεί δυσφορία για τις δηλώσεις του και ας μην έχει ειπωθεί ακόμα λέξη προς τα έξω. Θυμίζουμε πως το περασμένο καλοκαίρι ο Τσιτσιπάς, είχε λάβει μέρος στη καμπάνια της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. Μάλιστα καλούσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, υπεύθυνοι και να μείνουνε σπίτι. Η επικοινωνιακή «ήττα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το πλήγμα που δέχθηκε από τον Τσιτσιπά είναι ανεπανάληπτο. Καθώς ένας ανεμβολίαστος συμμετείχε σε σποτ υπέρ του εμβολιασμού. 

Έχει, λοιπόν, αρκετό ενδιαφέρον να αναλύσουμε ποια στάση κρατούν και τι κατέθεσαν δημόσια οι τρεις κορυφαίοι τενίστες του κόσμου για τα εμβόλια του κορονοϊού, τις δικές τους προθέσεις και την αναγκαιότητα/υποχρέωση των εμβολιασμών. 

Ρότζερ Φέντερερ: Εμβολιασμένος και… προσεκτικός

Τον περασμένο Μάιο, ο Ρότζερ Φέντερερ αποκάλυψε, ότι εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Pfizer.

«Ναι είμαι εμβολιασμένος. Έκανα το Pfizer. Είμαι χαρούμενος που το έκανα γιατί ταξιδεύω πάρα πολύ. Ακόμη κι αν μένω στην Ελβετία όμως, θεωρώ ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα. Πάνω από όλα, το έκανα για τους άλλους. Γιατί δεν θέλω να το μεταδώσω σε κανέναν. Κι ας είμαι πολύ προσεκτικός. Είμαστε όλοι προσεκτικοί με τους φίλους μας και τις οικογένειές μας».

Ραφαέλ Ναδάλ: «Εμβόλιο, ο μόνος τρόπος να βγούμε από τον εφιάλτη»

Η δήλωση του Ναδάλ ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά την τοποθέτηση του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Ισπανός τενίστας πήρε θέση υπέρ του εμβολίου από το Μόντε Κάρλο. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε και το λογικό είναι να εμβολιαστούμε. Είναι ο μοναδικός τρόπος να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη του τελευταίου χρόνου και με τόσες χαμένες ζωές η υπευθυνότητα ως άνθρωποι μας λέει ότι πρέπει να δεχτούμε το εμβόλιο. Ξέρω ότι υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που θα υποφέρουν από παρενέργειες. Αλλά οι επιπλοκές του ιού είναι χειρότερες. Εγώ θα εμβολιαστώ, όταν θα έχω τη δυνατότητα να το κάνω».

Νόβακ Τζόκοβιτς: Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο Τζόκοβιτς από την πλευρά του, είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τις σκέψεις περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των αθλητών του τένις.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Σέρβος αθλητής είχε δηλώσει:

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε σημείο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών. Ελπίζω να μην γίνει ποτέ αυτό. Γιατί πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω, στο δικαίωμα της επιλογής.

Αν εμβολιαστώ, θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Είναι προσωπική επιλογή και δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι με αυτούς που είναι υπέρ ή με αυτούς που είναι κατά των εμβολίων για τον COVID-19. Δυστυχώς, τα ΜΜΕ δημιουργούν αυτό το παιχνίδι τις τελευταίες μέρες. Δεν θέλω να μπω σε καμία από τις δυο ομάδες. Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά. Δεν πρόκειται να απαντήσω αν εμβολιάστηκα ή αν θα εμβολιαστώ. Θέλω να το σεβαστούν όλοι αυτό».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως δύο μήνες αργότερα, ο Τζόκοβιτς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Γεγονός που προκάλεσε δριμεία κριτική σε βάρος του, για την παρουσία του σε πάρτι στο Βελιγράδι, στο οποίο δεν τηρήθηκαν τα μέτρα αποστάσεων.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 34χρονος τενίστας είχε δηλώσει:

«Μόλις πατήσαμε το πόδι μας στο Βελιγράδι, κάναμε εξετάσεις. Τα αποτελέσματα στις δικές μου εξετάσεις και στις εξετάσεις της Γελένα, είναι θετικά. Αντιθέτως, αρνητικά είναι τα αποτελέσματα στα τεστ των παιδιών μας.

Όλα ξεκίνησαν από μια φιλανθρωπική ιδέα που είχα, να πάνε τα έσοδα του τουρνουά σε όλους όσους έχουν ανάγκη χρήματα. Πραγματικά, χάρηκα πολύ που είδα τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα. Οργανώσαμε το τουρνουά όταν ο ιός είχε εξασθενήσει, πιστεύοντας πως μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Δυστυχώς όμως, ο ιός υπάρχει ακόμη. Είναι μια νέα πραγματικότητα, στην οποία πρέπει να μάθουμε να ζούμε. Ελπίζω κάποια στιγμή, τα πράγματα να αλλάξουν και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας όπως πριν.

Ζητώ συγγνώμη για όλα τα κρούσματα κορονοϊού που προκλήθηκαν από το τουρνουά. Ελπίζω όλοι να το ξεπεράσουν χωρίς επιπλοκές. Θα παραμείνω σε καραντίνα τις επόμενες 14 ημέρες και θα ξανακάνω το τεστ σε πέντε ημέρες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments