Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Τελχινίδα και Ροδίων στο κύπελλο

Τελχινίδα και Ροδίων στο κύπελλο

4
telxinis kipello2
Dodekanisos

Δύο τελικά είναι οι σύλλογοι από τα Δωδεκάνησα που δήλωσαν συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδας. Η Τελχινίδα σε άνδρες και γυναίκες και το Ροδίων Άθλησις σε άνδρες είναι ανάμεσα στις 233 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα που θα αγωνισθούν στο φετινό θεσμό.

Πέρυσι συμμετείχαν 90 ομάδες ανδρών και 122 γυναικών, οι οποίες ξεκίνησαν το ‘ταξίδι’ τους στα τέλη Σεπτέμβρη με τελικό προορισμό το Ρέθυμνο (οι άνδρες) και την Σαντορίνη (οι γυναίκες) και θριαμβευτή και στις δύο περιπτώσεις τον Ολυμπιακό. Μοναδικός εκπρόσωπος από τα Δωδεκάνησα ήταν η Τελχινίδα η οποία στις γυναίκες κατέκτησε το κύπελλο Ζ΄ Περιφέρειας επικρατώντας στο Μοσχάτο με 3-0 του Παγγεραγωτικού Μυτιλήνης ενώ αποκλείστηκε από τους «16» από την ομάδα του ΖΑΟΝ στη Ρόδο με 1-3 σετ. Στους άνδρες αποκλείστηκε από την Λήμνο του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά στη β΄ φάση του θεσμού.

«Σίγουρα η ανταπόκριση των ομάδων μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή μας να αλλάξουμε τη δομή του Κυπέλλου…», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΠΕ/ΕΟΠΕ Χρήστος Σύλλας και συμπλήρωσε: «Από την άλλη υπάρχει προβληματισμός από το γεγονός της μη καθολικής συμμετοχής των ομάδων της Α2, που οφείλεται στις δεδομένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας από την οικονομική κρίση, ωστόσο η Ομοσπονδία θα αναζητήσει και θα βρει τις λύσεις έτσι ώστε την επόμενη περίοδο να έχουμε καθολική συμμετοχή απ’ όλες τις κατηγορίες».

Στους άνδρες οι 90 ομάδες της περσινής σεζόν γίνονται εφέτος 93, φτάνοντας το 60% συμμετοχής από όλα τα σωματεία ανά την ελληνική επικράτεια. Οι μεγαλύτερες διαφορές παρατηρούνται σε ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΠΕΣΘ και ΕΣΠΕΜ που έχουν τρεις περισσότερες ομάδες σε σχέση με πέρυσι.

Από τη Volleyleague δήλωσαν συμμετοχή και οι δώδεκα ομάδες (ΑΕΚ, Άρης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Κηφισιά, Λαμία, Νίκη Αιγινίου, Ολυμπιακός, Παμβοχαϊκός, Παναχαϊκή, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου).

Δεκαέξι είναι οι ομάδες που προέρχονται από την Α2 ανδρών: Ρέθυμνο, ΟΦΗ, Χανιά, Κύζικος Νέας Περάμου, Γέρακας, Οδυσσέας Αμαρουσίου, Ερμής Ηγουμενίτσας, Καλαμάτα, ΣΠΑ Καρδίτσας, Ζωγράφου, Παλλήνη, Μίλων, Ηρακλής, Ορεστιάδα, ΜΕΝΤ, Μακεδονικός.

Από τις τοπικές κατηγορίες η συμμετοχή είναι μαζική με 65 ομάδες να διεκδικούν το «όνειρο». Από την ΕΣΠΑΑΑ είναι οι ομάδες: Εθνικός, Αμπελόκηποι, Χαλκίδα, Αναγυρούς Βάρης, Τεύκρος, Φοίβος Μελισσίων, Αμάραντος, Νέα Μάκρη, Πήγασος, Γκράβα, Μαρκόπουλο, Κουκάκι, Αγία Παρασκευή, Γκύζη Πολυγώνου, Απόλλων και Κερατέα.

Από την ΕΣΠΕΔΑ είναι οι ομάδες: Ευρυάλη, Ακάδημος, Εθνικός, Φιλία Περάματος, Έσπερος, Ηλιούπολη, Αστέρας Νίκαιας, ΑΕ Αρμενίων, Ελληνικά Ναυπηγεία, Μανδραϊκός.

Από τη Θεσσαλονίκη οι ομάδες: Νέστωρ, Συκιές, Επίκουρος, Ακαδημίες Πρωτ/των, ΧΑΝΘ, ΑΕ Πυλαίας, Απόλλων Καλαμαριάς, Αγ. Τριάδα, Ευκαρπία, Περσέας.

Από τη Θράκη/Ανατ. Μακεδονία ο Έβρος, από τη Μακεδονία οι Πιερικός, Αριστοτέλης Σκύδρας, Κοζάνη, Απόλλων Καλυβίων, Εδεσσαϊκή και Φίλιππος Βέροιας.

Από τη Δυτική Ελλάδα: Πρέβεζα, Μεσολόγγι, ΦΕ Ιωαννίνων, Άρτα, Ελπίδες Λευκάδας, από την Κεντρική Ελλάδα: Φθία Λαμίας, Ασκληπιός Τρικάλων, Δεσκάτη, Μεδεών, ΦΣ Λαμίας.

Από την Πελοπόννησο: ΕΑ Πατρών, Κόροιβος Αμαλιάδας, Ακρίτας Καλαμάτας, από την Κρήτη: Άρης Γουρνών, Άθλεση, ΓΕ Ηρακλείου, Κύδων και Ιεράπετρα και από τα Δωδεκάνησα οι Ροδίων Άθλησις και Τελχινίς Ρόδου.

Στις γυναίκες θα συμμετέχουν πάνω από τις μισές ομάδες που αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες. Οι συμμετοχές από 122 αυξήθηκαν σε 140, με τις ομάδες από τα τοπικά να συμμετέχουν πιο μαζικά σε σχέση με πέρυσι.

Η Α1 γυναικών θα εκπροσωπηθεί από 11 ομάδες (ΑΕΚ, Βριλήσσια, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Κηφισιάς, Ίωνες, Μακεδόνες Αξιού, Μαρκόπουλο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανναξιακός και Ρέθυμνο), ενώ από την Α2 δήλωσαν συμμετοχή 17 ομάδες:
ΑΟ Θήρας, Ηλυσιακός, Αστέρας Αγίου Δημητρίου, Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, Θέτιδα Βούλας, ΓΕ Ηρακλείου, ΕΑ Λάρισας, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, Τράχωνες, Ένωση Βύρωνα, Ανατόλια, Άρης, Γρεβενά, Επίκουρος, Ηρακλής Ιωαννίνων, Ναύαρχος Βότσης, Νέα Γενεά.

Από τις μικρότερες κατηγορίες ο αριθμός των ομάδων ξεπερνά τις εκατό. Συγκεκριμένα είναι 111 με τις ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ και ΕΠΕΣΘ να έχουν τις περισσότερες ομάδες.

Αμαζόνες, Γλυκά Νερά, Εθνικός, Νίκη Αμαρουσίου, Αμπελόκηποι, Χαλκίδα, Οδυσσέας, Αναγυρούς Βάρης, Φοίβος Μελισσίων, Νέοι Βύρωνα, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Πήγασος, Χολαργός, Κερατέα, Κορωπί, Γκράβα, Δάφνη Αγίου Δημητρίου, Γέρακας, Δεξαμενή, Παλλήνη, ΠΑΟ Κουκακίου, ΓΣ Χαλανδρίου, Απόλλων Αγίου Δημητρίου, ΠΑΚ Χαλανδρίου, Νήαρ Ηστ, Τυφώνας προέρχονται από την ΕΣΠΑΑΑ.

Ευρυάλη, Αργυρούπολη, Μοσχάτο, Ίριδα, Άρης Αμφιάλης, Ένωση Ιλίου, Θρίαμβος Χαϊδαρίου, Πήγασος Χαϊδαρίου, Φοίνικας Πειραιά, Μελάς Αγ. Ελευθέριος, Τελαμώνας, Αιξώνη, Έσπερος, Αίολος Ταύρου, Ηλιούπολη, Πειραϊκός, Αγ. Ανάργυροι, Απολλώνιος Κερατσινίου, Άμιλλα, ΑΕ Ρέντη, Ερμής Περάματος, Δραπετσώνα, Μανδραϊκός από την ΕΣΠΕΔΑ.

Οι ομάδες της ΕΠΕΣΘ είναι οι: Καμπανιακός, ΒΑΟ, Δημόκριτος, ΜΕΝΤ, Μέγας Αλέξανδρος, Αριστοτέλης, Συκιές, Λαγκαδάς, Μακεδονικός, Γαλαξίας, ΧΑΝΘ, Κεραυνός, Ακαδημίες Πρωτ/των, Απόλλων Καλαμαριάς, Κεραυνός Αγίου Παύλου, Πειραματικό.

Από την Πελοπόννησο είναι οι ομάδες: Αρκαδικός, Άργος, Ζακυνθινός, Λυκαία, Παναχαϊκή, Πυργέας και από την Κρήτη οι: Κύδων Χανίων, ΝΑΟ Σούδας, Άθλεση, Χανιά, Ακρωτήρι, Άνεμος Χανίων, Ιεράπετρα, Χερρονάσιος, Σητειακός.

Και από την υπόλοιπη Ελλάδα: Ορεστιάδα, Έβρος, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, Ερμής Δράμας (Θράκη/Αν. Μακεδονία), Πιερικός, Αριστοτέλης Σκύδρας, Κοζάνη, Πήγασος Κοζάνης, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Αρχέλαος Κατερίνης, Ποσειδών Βέροιας (Μακεδονία), Νίκη Βόλου, Ασκληπιός Τρικάλων, Αργώ Βόλου, Αλμυρός, Μεδεών, ΣΠΑ Καρδίτσας, Ερμής Αγιάς, Ένωση Ελασσόνας, ΑΟ Σουφλαρίων, Φάρσαλα, Λαμία 2013, ΓΣ Νίκαιας (Κεντρική Ελλάδα), Πρέβεζα, ΦΕ Ιωαννίνων, Μεσολόγγι, ΑΣ Βόλις, Φιλία Άρτας (Δυτική Ελλάδα), Φοίνικας Σύρου (Κυκλάδες) και Τελχινίς Ρόδου (Δωδεκάνησα).
rodion omada4

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
electro
electro
10 years ago

Για να δούμε πόσοι θα μείνουν από … ρευστό!

zorro
zorro
10 years ago

[quote name=”electro”]Για να δούμε πόσοι θα μείνουν από … ρευστό![/quote]

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγωνιστικής Περιόδου 2013 – 2014
…………..
ΑΡΘΡΟ 17ο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
…………..
στ) Όλα τα έξοδα που θα προκύψουν από τις μετακινήσεις των σωματείων θα επιβαρύνουν το σωματείο. Σωματείο που μετακινείται δεν μπορεί να αρνηθεί να μετακινηθεί με την αιτιολογία ότι δεν καλύπτεται η μετακίνηση από την Ομοσπονδία. Η άρνησή του να μετακινηθεί θα θεωρηθεί άρνηση συμμετοχής με όλες τις εντεύθεν προβλεπόμενες συνέπειες.
……………..
ζ) Τα έξοδα Διαιτητών – Κριτών επιβαρύνουν την ΕΟΠΕ. Τα ποσά θα είναι τα αναλογούντα στην κατηγορία που υπάγεται η γηπεδούχος ομάδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2013- 2014, όπως αυτά θα ανακοινωθούν από την ΕΟΠΕ και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι μεγαλύτερα από τα ποσά της ανώτερης κατηγορίας της ΕΟΠΕ.

zorro
zorro
10 years ago

[quote name=”electro”]Για να δούμε πόσοι θα μείνουν από … ρευστό![/quote]

Το πιο πιθανό electro να θες να καλύψεις την γκάφα σου που δεν δήλωσες την ομάδα σου στο κύπελλο.

electro
electro
10 years ago

Μάλλον είσαι ένας από χωριάτες (ξέρεις ποιο).
Το copy-paste, έδειξε ότι είσαι ένας από τους ανύπαρκτους της ΤΕ.

Σε λίγο θα μετράμε μαζί τις αποχωρήσεις…

Η ΑΕ ΛΑΕΡΜΩΝ θα είναι πάντα εκεί…