Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τέλος του 2018 η πλήρης ολοκλήρωση των έργων στο Κέντρο Αναδιανομής του...

Τέλος του 2018 η πλήρης ολοκλήρωση των έργων στο Κέντρο Αναδιανομής του Άγ. Νικολάου

0
Dodekanisos

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση εργασίας, με υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ που ήρθαν στη Ρόδο προκειμένου να ενημερώσουν το Δήμαρχο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων για το Κέντρο Αναδιανομής του Αγίου Νικολάου, καθώς και τις δεσμεύσεις της εταιρείας για ολοκλήρωση των έργων υπογειοποίησης των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, σε περιοχές της πόλης Ρόδου.

Παράλληλα συζητήθηκε  το θέμα του συντονισμού των εργασιών του Δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να υπάρχει ταυτόχρονη πρόοδος των έργων.

Σύμφωνα με τη δέσμευση των εκπροσώπων της ΔΕΔΔΗΕ, το Κέντρο Αναδιανομής συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών παρεμβάσεων  θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2018, όπως και το μεγαλύτερο μέρος  των απαιτούμενων έργων υπογειοποίησης και μεταφοράς των δικτύων υψηλής και μέσης τάσης  που ζήτησε ο δήμαρχος, ενώ θα ακολουθήσουν οι εξωτερικές παρεμβάσεις οι οποίες θα είναι εναρμονισμένες με την αρχιτεκτονική του χώρου.

Η ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιήσει στο δήμο Ρόδου εντός του 2018, αλλά και το πρώτο εξάμηνο του 2019 έργα συνολικού κόστους 2.312.113 ευρώ, που θα αφορούν: την παραλία Μανδρακίου, τις περιοχές Μητροπόλεως, Αγίας Αναστασίας, Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Ιωάννη και άλλων.

Ο κος Χατζηδιάκος, ενημέρωσε τα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που υπέβαλε ο δήμος Ρόδου εξασφαλίζοντας από το πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επεμβάσεων του ΠΕΠ χρηματοδότηση πέντε (5) εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν έργα ανάπλασης και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής Αγίου Νικολάου με στόχο την περαιτέρω μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων πολλών εκατομμυρίων για την αξιοποίηση και άλλων ακινήτων και υποδομών στην περιοχή (Αλευρόμυλοι, Καίρ, επέκταση Μαρίνας, Καρνάγιο κ. ά), έργα που απαιτούν αυξημένη, σταθερή, διαθέσιμη ηλεκτρική ισχύ στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κος. Σπίγγος διαβεβαίωσε εκ νέου ότι με το πέρας των εργασιών και σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Κέντρου Αναδιανομής, εξασφαλίζεται η επάρκεια της Ρόδου σε ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα 50 χρόνια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: o αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Χρήστος Σπίγγος, ο Διευθυντής Περιφέρειας Νησιών Αντώνης Δασκαλάκης, ο βοηθός  Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιφέρειας Νησιών Κωνσταντίνος Παγώνης,  και ο Διευθυντής Ρόδου Κωνσταντίνος Νιωτάκης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments