Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Τέλος ο Στράντζαλης, στη θέση του ο Σκαρτάδος!

Τέλος ο Στράντζαλης, στη θέση του ο Σκαρτάδος!

0
strantzalis_pagkos
Dodekanisos

Ο νέος προπονητής της Ρόδου είναι ο Γιώργος Σκαρτάδος. Αυτό ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος της Ρόδου Αντώνης Μαρτίνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της ΠΑΕ, μετά το τέλος της συνέντευξης του (πρώην πια) τεχνικού των «πρασίνων» Γιώργου Στράντζαλη. Ο κ. Στράντζαλης τόνισε ότι ο σημερινός αγώνας με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη θα είναι ο τελευταίος του στον πάγκο της Ρόδου, ωστόσο, όπως είπε ο Αντώνης Μαρτίνης «εφόσον θέλει να φύγει τότε θα κάτσει στον πάγκο ο Γιώργος Σκαρτάδος. Σε διαφορετική περίπτωση ας τα βρουν οι δυο τους».
Αναλυτικά, τα όσα είπαν οι δυο άνδρες:
Στράντζαλης: «Παραιτούμαι…»
«Ο λόγος που επέλεξα να κάνω τι συνέντευξη είναι καθαρά γιατί εδώ για δύο ώρες είναι το σπίτι μου. Εδώ για δύο ώρες ζω και αναπνέω με απόλυτη υγεία, ενώ τις υπόλοιπες 22 ώρες απ’ ότι είπε και ο μεγαλομέτοχος, φιλοξενούμαι τόσο εγώ όσο και οι ποδοσφαιριστές μου. Μέσα σ’ αυτά τα αποδυτήρια υπάρχει παραγωγή, μαγκιά, προσωπικότητα και αξιοπιστία.
Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους ποδοσφαιριστές. Η οποία προήλθε μέσα από μια μεγάλη απογοήτευση. Με τη διοίκηση και το μεγαλομέτοχο θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό. Γιατί τα μηνύματα που είχαμε πάρει από τους καινούριους παίκτες μέχρι τότε δεν ήταν ενθαρρυντικά. Η απαίτηση που είχε αυτή η ομάδα ήταν ο πρωταθλητισμός και κατορθώσαμε μέσα από ένα πολύ περιορισμένο μπάτζετ να είμαστε αυτή τη στιγμή πρώτοι.
Τους τελευταίους δύο μήνες που η ομάδα είναι ακέφαλη και έχει διοικητικές απώλειες, με μεγαλύτερη του κ. Μαρτίνη, οι ποδοσφαιριστές κάνουνε μεγάλη προσπάθεια. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μια τοποθέτηση. Εμένα μ’ άφησε ξεκρέμαστο. Επειδή υπάρχουνε πολύ καλά μηνύματα στο τηλέφωνό μου από τον ίδιο και επειδή πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος και ενδεχομένως να έχει αδυναμίες, το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, θέλει παράγοντες, Επειδή γνωρίζει κάποια πράγματα και διαβάζει τους ανθρώπους διαβάζει το φιλότιμο του Στράντζαλη, του Ψέλλα, των ποδοσφαιριστών, ενδεχομένως να μη διαβάζει καλά το ποδόσφαιρο. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι αρκετοί. Ο παράγοντας πέφτει και σηκώνεται, χτίζει, γκρεμίζει και ξαναχτίζει, δε φεύγει. Αντίθετα απολύει και διώχνει για να καταφέρει αυτό που έχει σαν όραμα. Όλοι οι άλλοι είμαστε υποδεέστεροι. Αυτός όμως θα λογοδοτήσει στον κόσμο. Όλοι εμείς είμαστε εφήμεροι σε μια ομάδα και μέσα από τις προσπάθειες που κάνουμε θα πρέπει να χτίσει για τον προπονητή που έχει επιλέξει, για τους παίκτες που έχει επιλέξει να φέρει στην ομάδα, σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή και τους συνεργάτες του. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσω μια ομάδα, η οποία και στη θεωρία αλλά και στην πράξη έχει επιτύχει σε όλους τους τομείς.
Δε μπορεί να γίνονται συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές και να λείπει ο προπονητής. Πιστεύω ότι δε μπορεί να μου πει «φύγε», μπορεί να αιτιολογήσει βέβαια και να αναφερθεί σε άλλες αιτίες, αλλά επειδή ο Στράντζαλης και η οικογένειά του γνώρισαν τον κ. Μαρτίνη, θα περίμεναν την ειλικρίνεια στα μάτια του. Το προσωνύμιο «Παπαρήγα» που κυκλοφορεί για το άτομό μου με αναδεικνύει ότι υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών. Πως πρέπει πρώτα να πληρωθούν οι παίκτες, μετά οι υπάλληλοι και συνεργάτες και τέλος ο προπονητής. Με δέκα μέρες αποχή πήραμε «σβηστά» ένα παιχνίδι, γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα. Φτάσαμε στο σημείο να δούμε χρήματα πάνω σε ένα τραπέζι. Όταν θες να αγοράσεις μια Πόρσε δεν την επιδεικνύεις. Πας και την αγοράζεις. Και για μένα αυτή η ομάδα είναι Πόρσε. Αλλά δυστυχώς θα του διέφυγε του μεγαλομετόχου. Έπρεπε να προλάβει κάποια πράγματα. Κι αν όντως μέσα απ’ αυτό που είπα και την προηγούμενη εβδομάδα τον προκάλεσα με τις κουβέντες μου, θα έπρεπε να ‘ρθει ευθαρσώς και να μου πει το γιατί. Για να προλάβω παν ενδεχόμενο. Ενημερώθηκα ότι χθες (σ.σ Δευτέρα) συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές. Ευελπιστώ ότι θα εκπληρώσει μέχρι την Παρασκευή όσα τους υποσχέθηκε. Πάντα θα μπαίνω μπροστά, σε όποια ομάδα κι αν βρίσκομαι, όμως θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να αποχωρήσω μετά το παιχνίδι. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τους ποδοσφαιριστές και τους εύχομαι καλή συνέχεια».
Αντώνης Μαρτίνης: «Προπονητής ο Σκαρτάδος»
«Μετά από τα τελευταία γεγονότα θέλω να πω δυο κουβέντες για τα γεγονότα του τελευταίου 24ώρου. Ξεκινώντας με τους ποδοσφαιριστές σας λέω ότι η επαφή πλέον είναι άμεση με το συμβούλιο που θα δημιουργηθεί τις επόμενες μέρες. Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα θέλω να πω ότι αυτοί που αγαπάνε πραγματικά τη Ρόδο, δεν την αφήνουν ή να δηλώνουν παρών και μετά να εξαφανίζονται. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αποδέχομαι την παραίτηση του Γιώργου Στράντζαλη, θεωρώντας ότι προσέφερε στην ομάδα αλλά με έναν τρόπο που τελικά ζημίωσε την ομάδα. Ο νέος προπονητής της Ρόδου θα είναι ο Γιώργος Σκαρτάδος , ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από σήμερα το βράδυ, όταν και θα ενταχθεί στην αποστολή του ματς με τον Απόλλωνα. Ο Γιώργος Σκαρτάδος θα καθίσει στον πάγκο μέχρι το καλοκαίρι με αποστολή να διατηρήσει την ομάδα στην πρώτη θέση. Θεωρώ ότι εφόσον ο κ. Στράντζαλης δήλωσε ότι φεύγει είναι προτιμότερο να μην είναι αυτός ο προπονητής που θα κάθεται στον πάγκο της Ρόδου ενόψει τόσο δύσκολου παιχνιδιού. Σε διαφορετική περίπτωση ας τα βρουν οι δυο τους».

*Μετά τη συνέντευξη Τύπου του μεγαλομέτοχου Αντώνη Μαρτίνη, ο Γιώργος Στράντζαλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Γνωστοποιώντας από δημοσιογράφους την ανακοίνωση του κ. Μαρτίνη, ότι ο κ. Σκαρτάδος, τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι, θα καθίσει στον πάγκο της Ρόδου στο ματς με τον Απόλλωνα, εγώ την κάνω αποδεκτή. Αποχωρώ πλέον οριστικά από την ομάδα και δεν υπάρχει λόγος να είμαι στον πάγκο. Θα μπορούσε ο κ. Μαρτίνης να περιμένει την επόμενη μέρα αυτού του δύσκολου παιχνιδιού. Ου εύχομαι χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή χθες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments