Αρχική Videos Τέλος η υποχρέωση εμβολιασμού στην Κόστα Ρίκα με απόφαση του νέου προέδρου

Τέλος η υποχρέωση εμβολιασμού στην Κόστα Ρίκα με απόφαση του νέου προέδρου

0

O νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Rodrigo Chaves αποφάσισε να άρει την απαίτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού που ίσχυε στη χώρα. Σε μια ιστορική θα έλεγε κανείς συνέντευξη τύπου, εξέφρασε την αντίθεση του για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή αρνήθηκαν τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος μίλησε στον Τύπο μαζί με τον Υπουργό Υγείας Josely Chacón. Σημειώνεται ότι ο Chaves ήθελε νωρίτερα να καταργήσει τη συγκεκριμένα εντολή, αλλά έπεφτε πάνω στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού με την οποία ήρθε σε ρήξη. Στις δηλώσεις που έκανε, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Από σήμερα, οι εμβολιασμοί δεν είναι πλέον υποχρεωτικοί. Οποιαδήποτε ενέργεια λαμβάνεται εναντίον κάποιου που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί είναι μια ενέργεια ενάντια στο νόμο. Δεν είναι κατά του εμβολιασμού. Ωστόσο, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα και χωρίς καμία πίεση τι θα πράξουν». Σημειώνεται ότι σχεδόν Σχεδόν το 93%  των κατοίκων της Κόστα Ρίκα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Το 87% μια δεύτερη δόση, το 51% μια τρίτη και το 10% μια τέταρτη σύμφωνα με το Caja Costarricense de Seguro Social (CCSS), το Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments