Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τελευταίο κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις «Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής»

Τελευταίο κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις «Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής»

0
Dodekanisos

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είχε πραγματοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία, τo 2008, 2009, 2010 (από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής το «Αμπερνάλλι») και το 2012 (από ομάδα εθελοντών) στη Ρόδο, αλλά όχι έκτοτε.
Τώρα και πάλι, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει στη Ρόδο, με τοπικό συντονιστή το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και συνδιοργανωτή τον Δήμο Ρόδου – Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.
Οι εκδηλώσεις θα επικεντρωθούν στις 21 Ιουνίου 2017 στην πόλη της Ρόδου, σε τέσσερα σημεία:
• Παναγιά του Μπούργκου, στη Μεσαιωνική Πόλη. Στο χώρο θα υπάρχει βασική ηχητική εγκατάσταση. Κατάλληλη για μεγάλα σχήματα όπως χορωδίες, σχήματα παραδοσιακής μουσικής, κ.τ.λ.
• Πλατεία Σωκράτους. Στο χώρο δεν θα υπάρχει ηχητική εγκατάσταση. Κατάλληλο για σχήματα όπως φιλαρμονικές ή σόλο καλλιτέχνες πνευστών, εγχόρδων, street artists.
• Πλατεία Κύπρου. Στο χώρο δεν θα υπάρχει ηχητική εγκατάσταση. Κατάλληλο για σχήματα όπως φιλαρμονικές ή σόλο καλλιτέχνες πνευστών, εγχόρδων, street artists.
• Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο. Εσωτερικός χώρος πρώτου ορόφου στη Μεσαιωνική Πόλη, με μεγάλο πιάνο διαθέσιμο. Κατάλληλο για σόλο πιάνο, πιάνο φωνή ή πιάνο + άλλο όργανο.
Επιλέξιμες δράσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι μουσικές δράσεις κάθε τύπου οι οποίες είναι ανοικτές και ελεύθερα προσβάσιμες στο κοινό και στις οποίες οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 21 με 25 Ιουνίου 2017. Δράσεις μπορούν να διοργανώσουν όλοι οι τοπικοί φορείς, σύλλογοι, αλλά και επιχειρήσεις. Εφόσον φορείς και επιχειρήσεις από άλλα σημεία της Ρόδου επιθυμούν να διοργανώσουν τοπικά δράσεις που θα ενταχθούν στο επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής να υποβάλλουν τη σχετική φόρμα (για τη φόρμα πατήστε εδώ), το αργότερο μέχρι τις 20/05/2017.
Στόχος είναι οι τέσσερις χώροι να είναι ανοικτοί και γεμάτοι μουσική καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ. Η συμμετοχή των ντόπιων καλλιτεχνών και των ντόπιων καλλιτεχνικών σχημάτων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Ρόδος ξέρει να γιορτάζει τη μουσική και είναι περήφανη για το καλλιτεχνικό δυναμικό και την μουσική της παράδοση. Όσοι καλλιτέχνες και σχήματα επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν εδώ: https://goo.gl/forms/Gwewz9lJozN6k1qp2. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών 20/05/2017.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments