Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Tάκης Πότσος: “ Να συγκληθεί εκτάκτως το ΔΣ για τον υποσταθμό της...

Tάκης Πότσος: “ Να συγκληθεί εκτάκτως το ΔΣ για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο”

0
Dodekanisos

Την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο ζητά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρόδου κ. Τάκης Πότσος με επιστολή του, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελο Μανδρακό, αναφέροντας τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Αποθρασυμένη η Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ από την ολόπλευρη στήριξη των επιχειρηματικών της σχεδίων εκ μέρους της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, πατά επί πτωμάτων και συνεχίζει ακάθεκτη τις εργασίες εγκατάστασης Υποσταθμού Υψηλής Τάσης μέσα στη καρδιά της πόλης της Ρόδου.

Η Δημοτική Αρχή κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, έχοντας δώσει μάλιστα παράταση της οικοδομικής άδειας στην εταιρεία μέχρι τις 29-09-2019.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής, που στηρίζει την απαίτηση της ΔΕΔΔΗΕ να κατασκευάσει Υποσταθμό Υψηλής Τάσης μέσα στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, αδιαφορώντας για τις επικίνδυνες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων, επιβάλλεται να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με έκτακτη σύγκλισή του.

Ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής απέτρεψε μέχρι τώρα τα σχέδια της ΔΕΔΔΗΕ, και χρειάζεται ολόπλευρη στήριξη από το μαζικό κίνημα της Ρόδου.

Η λεγόμενη «ανάπτυξη», που δεν προσδιορίζεται συνειδητά «για ποιους και σε όφελος ποιων» από τα χείλη κάθε πολιτικού παράγοντα που στηρίζει τον ανταγωνισμό και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων,ως κριτήριο για την ανάκαμψη της οικονομίας, πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια. Αυτή η ανάπτυξη αποδεικνύεται και σ’ αυτήν την περίπτωση ότι είναι τελικά ασυμβίβαστη με τα δικαιώματα, την υγεία, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Ζητάμε άμεσα την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα της ματαίωσης των σχεδίων της ΔΕΔΔΗΕ για εγκατάσταση και λειτουργία Υποσταθμού Υψηλής Τάσης στη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Τάκης Πότσος
Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments