Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Τα τρία σενάρια για τις Εθνικές κατηγορίες!

Τα τρία σενάρια για τις Εθνικές κατηγορίες!

0
Dodekanisos

Τρία είναι τα σενάρια που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες «παίζουν» το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της κουβέντας που γίνεται για το ποια πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα στις Επαγγελματικές και Εθνικές κατηγορίες της χώρας μας. Τα δυο από αυτά προβλέπουν αναδιάρθρωση με δυο διαφορετικούς τρόπους. Σύμφωνα λοιπόν με όσα κυκλοφόρησαν τα το news12 σας παρουσιάζει τα σενάρια αυτά:

1ο σενάριο
Κατάργηση της Super League 2 και ενοποίηση της με τη Football League. Δημιουργία μιας νέας Β’ Εθνικής η οποία θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους και θα είναι επαγγελματική (η Γ’ Εθνική θα είναι ερασιτεχνική). Δεν θα υποβιβαστεί κανείς από τη φετινή Football League. Είναι ένα μοντέλο που ευνοεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο δεν αντέχει πολλές επαγγελματικές ομάδες και που όπως φαίνεται προκρίνεται και από τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ Παναγιώτη Διακοφώτη ο οποίος είναι ουσιαστικά και ο πρώτος που το είχε καταθέσει (μιλώντας πριν καιρό στο ραδιόφωνο του SKY 100.8). Με βάση αυτό το πλάνο το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο ισχυροποιείται πολύ καθώς θα έχει τρεις ομάδες στη Β’ Εθνική. Παράλληλα το σενάριο αυτό φαντάζει ιδανικό για το καλό και την πρόοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς είναι φανερό πως επιβάλλεται να μπει σε άλλο τρόπο διάρθρωσης.

2ο σενάριο
Παραμονή των τεσσάρων Εθνικών κατηγοριών. Η Super League 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες ως εξής:
-Αυτή τη στιγμή η κατηγορία αποτελείται από 12 ομάδες. Σύμφωνα με το σενάριο, θα ανέβουν οι δυο στη Super League και θα υποβιβαστούν οι δυο (Απόλλων Καλαμαριάς, Κέρκυρα) άρα θα μείνουν 8. Σε αυτές θα προστεθούν και οι 10 της Football League που το συγκεκριμένο σενάριο λέει ότι θα ανέβουν.
-Η Football League τώρα, αποτελείται από 14 ομάδες. Αν ανέβουν οι δέκα, θα μείνουν οι 4 στις οποίες θα προστεθούν ο Απόλλωνας Καλαμαριάς και η Κέρκυρα που θα πέσουν από τη Super League 2. Αν δεν πάρουν αδειοδότηση αυτές οι ομάδες θα πέσουν και στην πιο κάτω κατηγορία, δηλαδή στη Γ’ Εθνική και άρα θα μείνουν 4. Σε αυτές θα προστεθούν οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής (12) ενώ το σενάριο προβλέπει την επιπλέον άνοδο των δυο καλύτερων 3ων της Γ’ Εθνικής (Πανθηραϊκός, Αναγέννηση Άρτας) προκειμένου να γίνουν 14. Είναι ένα σενάριο που κατά τα φαινόμενα δεν βοηθάει την πρόοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς διατηρεί τις πολλές Εθνικές κατηγορίες και τις πολλές επαγγελματικές ομάδες, κάτι ασύμφορο για τα Ελληνικά δεδομένα. Προκρίνεται από αυτούς που προφανώς θέλουν να κρατήσουν ισορροπίες και να τα …βολέψουν όλα.

3ο σενάριο
Είναι ένα σενάριο που λέει ότι δεν θα γίνει τίποτα όμως θα δημιουργηθεί θέμα με τους 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής οι οποίοι δεν θα «χωράνε» στη Football League. Ίσως στην περίπτωση αυτή να αποφασιστεί να ανέβουν περισσότερες ομάδες από τη Football Lleague προς τη Super League 2 προκειμένου να ελευθερωθούν θέσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments