Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Τα ταλέντα που έγιναν επαγγελματίες

Τα ταλέντα που έγιναν επαγγελματίες

0
ZWOLLE - 13-12-2015, PEC Zwolle - AZ, IJsseldelta Stadion, 2-1, teleurstelling, AZ speler Pantelis Hatzidiakos
Dodekanisos

To Ροδίτικο  ποδόσφαιρο «παράγει» κατά καιρούς αρκετά ταλέντα. Μερικά από αυτά έχουν εξελιχθεί σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι οποίοι διαπρέπουν με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της χώρας. Το News12.gr σας παρουσιάζει την ποδοσφαιρική καριέρα αυτών των αθλητών.

  • Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος

Ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος είναι 23 χρονών. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής του Α.Σ. Ρόδος, ενώ αγωνίστηκε και με την ομάδα νέων του Διαγόρα από την οποία μεταπήδησε στο Αγρίνιο για λογαριασμό του Παναιτωλικού . Με τους «κυανοκίτρινους» αγωνίστηκε 4 συνεχή χρονιές και κατέγραψε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Superleague. Το καλοκαίρι του 2017 αποχώρησε από τους Αγρινιώτες και πλέον παραμένει ελεύθερος στην μετεγγραφική αγορά.

 

  • Άλμπερτ Ρούσσος

O 21χρονος Άλμπερτ Ρούσσος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει το Ροδίτικο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Ο παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Γ.Σ. Διαγόρας με τον οποίο αγωνίστηκε το 2013 στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής καταγράφοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τα «κυανέρυθρα». Την επόμενη σεζόν ο «γηραιός» υποβιβάστηκε στην Δ’ Εθνική όμως ο Ρούσσος είχε τραβήξει ήδη τα βλέμματα πάνω του. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την Γιουβέντους, στην οποία παρέμεινε για 3 χρόνια αγωνιζόμενος στις ομάδες Κ-17 και Κ-20 του συλλόγου, ενώ έκανε παράλληλα προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα δίπλα σε μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του υπήρξαν η Βελγική Σέρκλ Μπρίζ και ο Πανθρακικός. Την σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε με την φανέλα του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον είναι ελεύθερος και αναζητά το επόμενο σταθμό της καριέρας του.

 

  • Παντελής Χατζηδιάκος  

Ο 20χρονος αμυντικός της Ολλανδικής Άλκμααρ διαπρέπει με τις ικανότητες του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Ο Παντελής έχει αγωνιστεί με τις φανέλες της Κ-16, Κ-18, Κ-19 του συλλόγου ενώ έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε 24 φορές ως αρχηγός με την ομάδα νέων με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και 3 παιχνίδια ως βασικός με την πρώτη ομάδα. Οι άνθρωποι του Ολλανδικού συλλόγου τον προορίζουν για τον μελλοντικό τους ηγέτη στα μετόπισθεν.

 

  • Λεονάρντο Κούτρης

Ο Λεονάρντο ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Νίκης Ρόδου με την οποία κατέκτησε και το εφηβικό πρωτάθλημα. Αυτό το πρωτάθλημα σε συνδυασμό με το πλούσιο ταλέντο του, του πρόσφεραν μία μετεγγραφή στον Εργοτέλη, στον οποίο έγινε επαγγελματίας το 2013. Με τους Κρητικούς αγωνίστηκε για 3 χρόνια πραγματοποιώντας 31 συμμετοχές. Την σεζόν 2016-2017 ήρθε η μετεγγραφή στα Γιάννενα, για λογαριασμό του ιστορικού ΠΑΣ. Με την ομάδα των Ιωαννίνων κατέγραψε 29 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και το γκολ πρόκρισης επί της Νορβηγικής Όντ στις 21 Ιουλίου του 2016 για τα προκριματικά του EuropaLeague. Η καταπληκτική χρονιά με τους Ηπειρώτες τον έφερε στον Ολυμπιακό με τον οποίο μέχρι τώρα κάνει πράγματα και θάματα.

 

  • Μιχάλης Μανιάς

Ο Μιχάλης Μανιάς είναι αυτή την στιγμή ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στο πρωτάθλημα της SuperLeague. Ο 27χρονος στράικερ με θητεία σε ΠΑΟ Ρούφ, Απόλλων Σμύρνης (39 συμμετοχές , 18 γκολ), Άρη ( 31 συμμετοχές, 7 γκολ), ΠΑΣ Γιάννενα ( 56 συμμετοχές , 18 γκολ) και Βέστερλο ( 14 συμμετοχές , 2 γκολ) αγωνίζεται για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, καθώς σε 18 συμμετοχές με τους Αρκάδες σκόραρε 10 φορές. Επίσης υπήρξε ΜVP για τους «κίτρινους» , αλλά και πρώτος σκόρερ της ομάδας.

 

  • Μιχάλης Φράγκος

Ο Μιχάλης Φράγκος είναι 27 χρονών και αγωνίζεται ως δεξιός επιθετικός. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην ομάδα της Σπάρτης με την οποία σε 31 συμμετοχές, πέτυχε 11 γκολ. Η ανταμοιβή του ήρθε το καλοκαίρι του 2017 όταν και υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Λαμίας και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Superleague. Να σημειώσουμε πως ο παίκτης έχει περάσει από τους Θρασύβουλο, Διαγόρα, Ρόδο, Πανηλειακό, Φωκικό, Καλλιθέα και Καλλονή.

 

  • Σταύρος Πεταυράκης

Ο 24χρονος αριστερός μπακ πανηγύρισε φέτος την άνοδο στην Superleague με την ομάδα της Λαμίας. Ο Πεταυράκης κατέγραψε 19 συμμετοχές με τους «μπλέ» βοηθώντας τους στο έπακρο με την απόδοση του. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Διαγόρα, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε στους ΠΑΟ Ρούφ, Φωστήρα, ΑΕΚ (38 συμμετοχές), Πανθρακικό (4 συμμετοχές).

 

 

  • Μιχάλης Αυγενικού

Ένας ακόμη παίκτης μετά τον Σταύρο Πεταυράκη ο οποίος πανηγύρισε την άνοδο στην Superleague με την Λαμία. Ο παίκτης αγωνίστηκε 19 φορές και πρόσφερε πολλά στους νεοφώτιστους. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννενα, του Εργοτέλη και του Κισσαμικού θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ρόδου στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής υπό τις οδηγίες του Πάρη Ανδράλα.

 

  • Γιώργος Καντιμοίρης

Ο 34χρονος πορτιέρε θεωρείται πλέον σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια. Από την σεζόν 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2017 αγωνίστηκε στην Βέροια  με την οποία μέτρησε 128 συμμετοχές . Το όνομα του ακούστηκε στα ρεπορτάζ τόσο της Ρόδου, όσο και του Διαγόρα, όμως ο παίκτης από φέτος θα υπερασπίζεται την εστία του Άρη Θεσσαλονίκης.

 

  • Γιάννης Γιώργου

Ο πρώην παίκτης  του  ΑΕΡΑ βρίσκεται από την σεζόν 2013-2014 στην ομάδα της Καλλονής στην Μυτιλήνη. Την πρώτη χρονιά αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία με την ομάδα K-20 του συλλόγου, ενώ τον επόμενο χρόνο ακολούθησε την αποστολή της πρώτης ομάδας στην Ιταλία με την οποία αγωνίστηκε σε σημαντικά φιλικά παιχνίδια, κόντρα σε ομάδες όπως η Φιορεντίνα και Νάπολι. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και έως σήμερα αγωνίζεται στην Μυτιλήνη.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments