Αρχική Videos “Τα σιτηρά δεν πάνε στα φτωχότερα έθνη, τα εκμεταλλεύεται η Ευρώπη!”

“Τα σιτηρά δεν πάνε στα φτωχότερα έθνη, τα εκμεταλλεύεται η Ευρώπη!”

0
Dodekanisos

Λάβρος για μια ακόμα φορά κατά της Ευρώπης εμφανίστηκε με δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν! Αναφερόμενος στο θέμα των σιτηρών τόνισε ότι η συμφωνία που είχε γίνει δεν έχει εκπληρώσει τους στόχους της μιας και τα περισσότερα από τα Ουκρανικά αγροτικά προϊόντα που εξάγονται δεν έχουν φθάσει εκεί που πρέπει, στα φτωχότερα έθνη δηλαδή. Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής:

«Συμφωνήσαμε ακριβώς προς το συμφέρον των φτωχότερων εθνών. Όμως σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι το 34% των ουκρανικών σιτηρών φτάνει στην Τουρκία, το 35% ή ακόμα περισσότερο λαμβάνεται από τα κράτη της ΕΕ και μόνο μεταξύ 3 και 4… ή πέντε τοις εκατό, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας μας από τα φτωχότερα έθνη», είπε ο Πούτιν.

Η τοποθέτηση του έγινε λίγο μετά το κλείσιμο της Μαύρης Θάλασσας που χρησιμοποιείται ως διάδρομος για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο. Η συμφωνία – με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας – χαιρετίστηκε αρχικά ως κρίσιμη για την άμβλυνση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και τη βοήθεια των φτωχότερων εθνών του κόσμου να αποφύγουν την πείνα. Έκτοτε, η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το σιτάρι, στην πραγματικότητα, πηγαίνει σε άλλους προορισμούς. Η Μόσχα αποφάσισε να διακόψει τη συμμετοχή της στη συμφωνία μετά από μια μαζική επίθεση με drone στη ναυτική της βάση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση διέσχισαν τη ζώνη ασφαλείας του διαδρόμου σιτηρών για να φτάσουν στους στόχους τους. Ένα από αυτά θα μπορούσε ακόμη και να έχει εκτοξευθεί από ένα πολιτικό σκάφος που ναυλώθηκε για τη μεταφορά ουκρανικών αποστολών σιτηρών, πρόσθεσε.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments