Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Τα σημερινά παιχνίδια της Α1

Τα σημερινά παιχνίδια της Α1

0
apollon_ethnikos1
Dodekanisos
Δύσκολη νίκη με την οποία πάντως παρέμεινε σε απόσταση «βολής» από την πρωτοπόρο ΑΕ Κω πέτυχε ο ΑΟ Δικαίου επί του Ευαγόρα στην Κω με 3-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο μέρος, οι Ροδίτες αντέδρασαν στην επανάληψη, μείωσαν και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν το σκορ.
Το φιλμ του αγώνα:
3′ Ο Παπασεβαστός κέρδισε τις μονομαχίες και με σουτ από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πεστλίκη για το 1-0.
11′ Ωραία ενέργεια του Παπασεβαστού από δεξιά ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε τη παράλληλη πάσα στον Φονσέκα που με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Πεστλίκη για το 2-0.
18′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φονσέκα με τον Πεστλίκη να βρίσκει τη μπάλα και να τη στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι.
20′ Εκτέλεση κόρνερ από τον Μυλωνά, ο Γκουντελίτσας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πεστλίκη για το 3-0.
65′ Κάθετη του Τσομάνι στον Αγγελόπουλο που με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λουτριώτη για το 3-1.
73′ Ο Παναγιώτου προσπάθησε να περάσει τη μπάλα πάνω από Γκουντελίτσα με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του και τον κ. Κυρίτση να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγγελόπουλος στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Λουτριώτη για το 3-2.
86′ Σέντρα του Κώστα από τα αριστερά, η προβολή του Τσομάνι πέρασε λίγο άουτ.
93′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ευαγόρα, ο Αγγελόπουλος με κάθετη πάσα βρήκε τον Κώστα που μόνος του απέναντι από τον Λουτριώτη έστειλε τη μπάλα άουτ.
Διαιτήτευσε ο κ. Κυρίτσης (Ωραιόπουλος, Αλεξίου).
ΑΟ Δικαίου: Λουτριώτης, Κεφαλιανός, Γκουντελίτσας, Χατζηβασίλης, Μυλωνάς,
Παπασεβαστός, Φονσέκα (53′ Πολίτης),Μουνούχος, Μποϊλής Μ, Μποϊλής Ζ, Σκαλέρης (75′ Χατζηφούντας)
Ευαγόρας: Πεστλίκης, Τσιώνης, Παναγιώτου, Ζωάννου, Οχτάρας (46′ Κώστας), Αγγελόπουλος, Τσομάνι, Σκαφίδας, Αμοιρόπουλος, Αλαφάκης, Χατζηνικόλας

Ηρακλής Λάρδου – Κλεόβουλος
Ο Ηρακλής Λάρδου πήρε την πολύτιμη νίκη στο ντέρμπι της Μαλώνας, κόντρα στον Κλεόβουλο με 2-0 και έκανε ίσως το σημαντικότερο «βήμα» για την παραμονή του στην κατηγορία, αφού αποσπάστηκε με έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, οι Λινδιακοί που έφυγαν από το γήπεδο με πολλά παράπονα από τη διαιτησία, βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με γκολ, χαμένα πέναλτι και αποβολές, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που απείλησαν σοβαρά για πρώτη φορά στο 32’, όταν ο Οικονομίδης ανατράπηκε από τον Κ. Διάκουλα και ο διαιτητής Μάμμης έδειξε το σημείο του πέναλτι, απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Λινδιακούς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέρος, όμως ο Διάκουλας τον νίκησε και διατήρησε το μηδέν. Το σκορ για τον Ηρακλή «άνοιξε» στο 44’ όταν μετά το κόρνερ του Οικονομίδη, ο Διακοβασιλείου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κλεόβουλου.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Σ. Ευαγγελίδης με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, όμως και αυτή η φάση αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους που θεωρούν ότι προηγήθηκε φάουλ στον Μωραίτη. Στο 75’ ο Λάμπης ανατράπηκε από τον Γ. Ευαγγελίδη μέσα στην περιοχή και ο κ. Μάμμης έδειξε για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι. Όπως όμως και το πρώτο, και αυτό χάθηκε, αφού ο Μωραίτης νικήθηκε από τον Κεφάλα. Στο 48’ αποβλήθηκε ο Καφάλας με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.
Παράπονα από τη διαιτησία του κ. Μάμμη έχουν οι Λινδιακοί.
Ηρακλής Λάρδου: Κεφάλας, Οικονομίδης, Διακολουκάς ( 75’ Β. Χαρίτος), Κακλαμάνος, Γ. Ευαγγελίδης, Σ. Ευαγγελίδης, Πέρος (90’ Νικολής), Διακοβασιλείου, Καφάλας, Παπαιωάννου, Ταγκάεφ
Κλεόβουλος: Διάκουλας, Γεωργαλλής, Κ. Διάκουλας, Φραντζής, Ιωαννίδης, Μωραίτης, Χατζημιχαήλ (60’ Τριπολίτης),Τσοπανάκης, Κανάκης (80’ Κολιάδης), Κίπι (46’ Θεοδοσίου), Λάμπης

Αστέρας Παστίδας – Κλεάνθης
Σπουδαία νίκη με ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα πέτυχε ο Αστέρας Παστίδας επί του Κλεάνθη με 2-1 και παρέμεινε «ζωντανός» όσον αφορά στην υπόθεση της παραμονής του στην κατηγορία, αν και θα χρειαστεί να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρει.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, όμως έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 58’ όταν ο Αμπελάς αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Πάττας. Ότι δεν κατάφερε νωρίτερα, ο Αμπελάς το πέτυχε στο 65’ δίνοντας το προβάδισμα στον Κλεάνθη και «παγώνοντας» την Παστίδα. Η ομάδα του Παραδεισίου έμεινε με δέκα παίκτες στο 70, αφού αποβλήθηκε ο Σάββενας με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν στο 92’ με το πλασέ του Παπαχριστοδούλου. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για τον Αστέρα σημειώνοντας το γκολ της νίκης στο 94’!
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Παπαβασιλείου (Πατσιόπουλος, Σάββενας).
Αστέρας Παστίδας: Κυζάλας, Κώτσος, Σαββάκης, Μακρυδημήτρης, Τζαφέρης, Τσαφής (80’ Καλαγρής), Αγγελόπουλος (65’ Παπαχριστοδούλου), Αγγελάκης, Κιλασίν, Καψαλάκης, Ραφτόπουλος
Κλεάνθης: Σαββιδάκης, Καρίκης, Καρακώστας, Σπάρταλης Χατζηθεοδωράκης (46′ Αναστασάκης), Καλημέρης (60′ Τσιγκρίλας),, Αμπελάς (70′ Νικολάου), Πάττας, Πάπα, Παπακωνσταντίνου, Σάββενας

Ακουσίλαος – ΑΕΡΑ
Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, ο Ακουσίλαος νίκησε με 3-0 τον ΑΕΡΑ στις Φάνες και εξακολουθεί να ελπίζει ότι μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μάλιστα, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όταν οι γηπεδούχοι «έπιασαν» πολύ καλή απόδοση και πέτυχαν τα τρία τους τέρματα.
Οι ποδοσφαιριστές του Σάσα Γιόνοβιτς ξεκίνησαν «ορεξάτοι» στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 10ο λεπτό, με το κοντινό πλασέ του Ντίξον. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νίκας με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη του Ακουσίλαου. Η πίεση από πλευράς γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 39’ ο Νίκας και πάλι «έγραψε» με σουτ του 3-0 για να «κλείσει» έτσι το πρώτο μέρος.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν λογικό, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν έστω να μειώσουν, αλλά να μην τα καταφέρνουν, αφού η άμυνα του Ακουσίλαου κράτησε εύκολα το μηδέν.
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του κ. Φραγκιαδάκη (Φραγκίνης, Μάγγος).
Ακουσίλαος: Σκυλλάς, Ισκάς, Δελαπόρτας, Ντίξον, Σκόρπος, Νίκας, Παπουρδάνος (60’ Χατζηστρατής), Σιέχ, Ορφανίδης (65’ Διακαναστάσης), Έλληνας, Καλημέρης
ΑΕΡΑ: Καρπαθάκης, Σπυριδάκης, Συμεωνίδης, Διακίδης Διακάκης, Γιώργου, Κατσαρής (65’ Γαργάλης),, Κοιλιάς, Νικολής, Γιαννακάκης, Φλεβάρης (46’ Κυριαζής).

Δόξα Ψίνθου – Αναγέννηση
Σε «τροχιά» ανόδου παρέμεινε η Αναγέννηση Ιάλυσος, καθώς πέρασε νικηφόρα και από τη δύσκολη έδρα της Δόξας Ψίνθου με 3-1 και έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί της. Οι παίκτες του Νίκου Μαντικού αν και έμειναν πίσω στο σκορ, δεν απογοητεύτηκαν και κατάφεραν με σωστή τακτική να «γυρίσουν» το ματς και να πάρουν την υπερπολύτιμη νίκη.
Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό από την αρχή με πολλές φάσεις για γκολ εκατέρωθεν, και τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που το πέτυχαν πρώτοι στο 35ο λεπτό, όταν ο Φράγκος έκανε τη σέντρα και ο Στάππας με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζούρδη. Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήταν σχεδόν άμεση, καθώς στο 41’ ο Πιτσουρδάκης «έβγαλε» τη σέντρα, ο Λουκίσσας πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Αξιώτης με εντυπωσιακό γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Χρυσανθή.
Η ανατροπή για την Αναγέννηση ήρθε στο 60’ όταν ο Μπιγκό με κοντινή προβολή «έγραψε» το 1-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, όμως αυτή που του πέτυχε ήταν και πάλι η Αναγέννηση στο 91’ με το δυνατό σουτ του Σάλιβαν.
Διαιτήτευσε ο κ. Κατσιδώνης (Πλακογιάννης, Μαυρουδής).
Δόξα Ψίνθου: Χρυσανθής, Φράγκος, Καρίκης (65’ Τσίπα), Ορφανός, Μπατέστας (50’ Καραγιάννης), Τσούλος, Στάππας, Καρίκης, Σταμούλης (75’ Βελής), Τσοπάνογλου, Νικολός
Αναγέννηση Ιάλυσος: Ζούρδης, Μαλλιάκας, Λουκίσσας (70’ Σταυλάς), Φωτεινής, Πιτσουρδάκης, Κρομμύδας (80’ Γαιτάνος, 82’ Σπάρταλης), Μπιγκό, Παφιάκης, Αξιώτης, Σάλιβαν, Καρπαθάκης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments