Αρχική Αθλητικά νέα Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» του EURO

Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» του EURO

0
Πηγή φωτογραφίας: marca
Dodekanisos

Γράφει ο Κώστας Μόσχοβος

Τρεις όμιλοι και έξι παιχνίδια έχουν απομείνει ώστε να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων του EURO. 

Κάτι που είναι ήδη γνωστό αποτελεί πως 11 ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Απομένουν πέντε εισιτήρια, τα οποία αναζητούν παραλήπτη. 

Στους «16», έχουν προκριθεί Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία (πρώτες στους ομίλους τους), Ουαλία, Δανία και Αυστρία (ως δεύτερες), η Ελβετία (στις καλύτερες ομάδες τρίτης θέσης) και Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία, Τσεχία (αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η τελική τους θέση). 

Θυμίζουμε πως στην επόμενη φάση, προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι. 

Σε περίπτωση που υπάρξουν ισοβαθμίες τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψιν είναι τα εξής: 

1. Bαθμοί στις μεταξύ τους συναντήσεις 
2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς 
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4. Συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο 
5. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο
6. Περισσότερες νίκες στον όμιλο
7. Χαμηλότερος βαθμός πειθαρχικών παραβάσεων με βάση μόνο κίτρινες και κόκκινες κάρτες που λαμβάνονται σε όλους τους αγώνες του ομίλου (κόκκινη κάρτα= 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα= 1 βαθμός, αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα= 3 βαθμοί).
8. Θέση στη γενική κατάταξη των ευρωπαϊκών προκριματικών

Αναλυτικά η κατάσταση στους ομίλους και όλα τα σενάρια πρόκρισης, όπως τα αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA:

Όμιλος Α’ -ολοκληρώθηκε: Ιταλία (9), Ουαλία (4), Ελβετία (4), Τουρκία (0)
Η Ελβετία είναι μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Όμιλος Β’ -ολοκληρώθηκε: Βέλγιο (9), Δανία (3), Φινλανδία (3), Ρωσία (3)
Η Φινλανδία τερμάτισε τρίτη. Περιμένει να δει αν θα προκριθεί.

Όμιλος Γ’ -ολοκληρώθηκε: Ολλανδία (9), Αυστρία (6), Ουκρανία (3), ΣΚΟΠΙΑ (0)
Η Ουκρανία τερμάτισε τρίτη. Περιμένει να δει αν θα προκριθεί.

Όμιλος Δ’ -Απόψε: Κροατία (1), Σκωτία (1), Τσεχία (4, προκρίθηκε), Αγγλία (4, προκρίθηκε)

*Η Τσεχία έχει προκριθεί και θα κερδίσει τον όμιλο εάν αποφύγει την ήττα εναντίον της Αγγλίας. Θα τερματίσει 2η εάν ηττηθεί και η Σκωτία κερδίσει την Κροατία. Θα τερματίσει στην τρίτη θέση μόνο αν χάσει και η Κροατία νικήσει με πολλά γκολ για να την προσπεράσει στη συνολική διαφορά τερμάτων.

**Η Αγγλία έχει περάσει και θα τερματίσει πρώτη αν νικήσει την Τσεχία. Θα τερματίσει 3η μόνο εάν χάσει και η Σκωτία κερδίσει με αρκετά γκολ για να την προσπεράσει στη συνολική διαφορά τερμάτων.

***Η Κροατία θα περάσει με μία νίκη και μπορεί ακόμη να προσπεράσει την Τσεχία για τη δεύτερη θέση στη συνολική διαφορά τερμάτων.

****Η Σκωτία θα περάσει με μία νίκη και μπορεί ακόμη να ξεπεράσει την Αγγλία για τη δεύτερη θέση στη συνολική διαφορά τερμάτων.

Όμιλος Ε’ -Τετάρτη: Σλοβακία (3), Ισπανία (2), Σουηδία (4, προκρίθηκε)- Πολωνία (1)

*Η Σουηδία έχει περάσει και θα τερματίσει πρώτη εάν νικήσει την Πολωνία. Εάν η Σουηδία χάσει και έρθει ισοπαλία το άλλο παιχνίδι, η Σουηδία, η Σλοβακία και η Πολωνία θα συγκριθούν για την πρώτη έως την τρίτη θέση στα αποτελέσματα μεταξύ των τριών ομάδων. Εάν η Σουηδία χάσει τερματίζει τρίτη.

**Η Σλοβακία χρειάζεται ένα βαθμό για να είναι βέβαιη ότι θα περάσει και θα βγει στην πρώτη θέση εάν κερδίσει και η Σουηδία χάσει.

***Η Ισπανία θα περάσει αν νικήσει τη Σλοβακία. Θα περάσει επίσης εάν φέρει ισοπαλία και η Πολωνία δεν νικήσει τη Σουηδία.

****Η Πολωνία προκρίνεται εάν νικήσει. 

*****Εάν η Σλοβακία, η Σουηδία και η Πολωνία τερματίσουν με 4 βαθμούς (μπροστά από την Ισπανία στους 3), θα συγκριθούν στη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες μεταξύ των τριών ομάδων. Σε αυτό το σενάριο, εάν η Πολωνία νικήσει τη Σουηδία 1-0 και η Σλοβακία έρθει ισοπαλία, η σειρά θα είναι: 1 Σλοβακία, 2 Πολωνία, 3 Σουηδία.

******Εάν η Πολωνία νικήσει τη Σουηδία 2-1 και η Σλοβακία έρθει ισοπαλία, η σειρά θα είναι: 1 Πολωνία, 2 Σουηδία, 3 Σλοβακία (Σουηδία και Σλοβακία θα ήταν πίσω από την Πολωνία με τη διαφορά γκολ).

*******Εάν η Πολωνία νικήσει τη Σουηδία με οποιοδήποτε άλλο σκορ με διαφορά ενός γκολ και έρθει ισοπαλία η Σλοβακίας, η σειρά θα είναι: 1 Πολωνία, 2 Σουηδία, 3 Σλοβακία.

********Εάν η Πολωνία νικήσει τη Σουηδία με δύο ή περισσότερα γκολ και έρθει ισοπαλία η Σλοβακία, η σειρά θα είναι: 1 Πολωνία, 2 Σλοβακία, 3 Σουηδία.

Όμιλος ΣΤ’ -Τετάρτη: Πορτογαλία (3), Γαλλία (4), Γερμανία (3), Ουγγαρία (1)

*Η Γαλλία έχει περάσει και θα τερματίσει πρώτη εάν κερδίσει, ή αν έρθει ισοπαλία και η Γερμανία δεν νικήσει την Ουγγαρία. Εάν η Γαλλία χάσει και η Ουγγαρία κερδίσει, η δεύτερη θέση θα κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων.

**Η Γερμανία θα περάσει αν αποφύγει την ήττα. Θα τερματίσει πρώτη αν κερδίσει και η Γαλλία δεν εξασφαλίσει νίκη. Η Γερμανία θα τερματίσει τρίτη εάν έρθει ισοπαλία και η Γαλλία χάσει, ή αν και η Γερμανία και η Πορτογαλία χάσουν.

***Η Πορτογαλία θα περάσει αν αποφύγει την ήττα. Θα τερματίσει πρώτη εάν κερδίσει και η Γερμανία δεν κερδίσει. Η Πορτογαλία θα τερματίσει τέταρτη αν χάσει και η Γερμανία επίσης χάσει.

****Η Ουγγαρία θα περάσει αν κερδίσει. Εάν κερδίσει και η Γαλλία χάσει, η δεύτερη θέση θα κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων. Η Ουγγαρία θα τερματίσει τρίτη αν κερδίσει και το άλλο ματς έρθει ισοπαλία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments