Αρχική Videos Τα ρομπότ μπαίνουν στη ζωή μας, ποια είναι η επόμενη ημέρα;

Τα ρομπότ μπαίνουν στη ζωή μας, ποια είναι η επόμενη ημέρα;

0

Έξι μεγάλες διεθνείς εταιρείες ρομποτικής, συμπεριλαμβανομένης της Boston Dynamics, έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα αποτρέψουν τη χρήση όπλων στις δημιουργίες τους και κάλεσαν και άλλους στον κλάδο να κάνουν το ίδιο. Σε ανοιχτή επιστολή τους, οι κατασκευαστές εξήγησαν ότι ένιωσαν μια «επείγουσα ανάγκη» να εκφράσουν τη θέση τους καθώς παρατηρούν το τελευταίο διάστημα μια προσπάθεια «να οπλίσουν τις δημιουργίες τους, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο».

 «Υποσχόμαστε να μην χρησιμοποιήσουμε τα προηγμένα φορητά ρομπότ γενικής χρήσης ή το λογισμικό που αναπτύσσουμε που επιτρέπει την προηγμένη ρομποτική και δεν θα υποστηρίξουμε άλλους να το κάνουν», δήλωσαν οι εταιρείες που υπογράφουν την επιστολή. Εκτός από την Boston Dynamics πρόκειται και για τις Agility Robotics, ANYbotics, Clearpath Robotics, Open Robotics και Unitree Robotics. Οι εταιρείες κατέστησαν σαφές ότι πάντως ότι δεν αποκλείουν τη χρήση μηχανών υψηλής τεχνολογίας από κυβερνητικές υπηρεσίες για την επιβολή του νόμου και την άμυνα.

Οι εικασίες για την πιθανή χρήση του όπλου έχουν τροφοδοτηθεί περαιτέρω από το γεγονός ότι το πρόγραμμά του αναπτύχθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου με χρηματοδότηση του Πενταγώνου, με ένα από τα παλαιότερα ρομπότ του, το BigDog, σχεδιασμένο αποκλειστικά για στρατιωτικούς σκοπούς. Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας άλλης αμερικανικής εταιρείας, της Ghost Robotics, η οποία δεν είναι μεταξύ των υπογραφόντων της ανοιχτής επιστολής, παραδέχτηκε νωρίτερα αυτό το έτος ότι δεν γνώριζε τι έκανε ο αμερικανικός στρατός με τον εξοπλισμό του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments