Αρχική Στήλες Απόψεις Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα και ευοίωνα σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον των φετινών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Και θα έλεγα χωρίς καμία δόση υπερβολής και χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, ότι αυτή τη στιγμή φαντάζει απίθανο να επιστρέψουμε στη δράση μετά από ένα μήνα. Η αίσθηση αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είναι φανερό πως λέει πως η …βαλίτσα θα πάει αρκετά μακριά, χωρίς να είναι σε θέση κανείς να πει πόσο.

Και η αβεβαιότητα είναι αυτή που …σκοτώνει περισσότερο τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και γενικά όλους όσους εμπλέκονται με τα τοπικά πρωταθλήματα. Οι καταστάσεις δεν είναι καθόλου εύκολες. Κάθε άλλο. Είναι εξαιρετικά δύσκολες αγαπητοί μου φίλοι. Διαβάζω για την πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου να αναλάβουν τα δημόσια νοσοκομεία να κάνουν δωρεάν τα τεστ κορωνοϊού στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να είναι εφικτό εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να κυλήσει και πάλι η μπάλα στα γήπεδα. Δε λέω, είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη. Ρεαλιστικά όμως ποιος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αυτό στην πράξη; Στη Δωδεκάνησο για παράδειγμα μόνο στις τρεις ανδρικές κατηγορίες, αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 48 σωματεία, δηλαδή περισσότεροι από 800 παίκτες χονδρικά. Αυτοί οι 800 παίκτες θα πρέπει κάθε εβδομάδα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο για να κάνουν τεστ κορωνοϊού.

Και πρέπει να το κάνουν συνολικά τέσσερις φορές το μήνα. Ακόμα και αν το κράτος άναβε το «πράσινο φως» για να μην πληρώσουν οι ομάδες, πόσοι άραγε θεωρούν ότι είναι εφικτό να γίνεται αυτό κάθε εβδομάδα; Προφανώς και όχι πολλοί, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Είναι του ηλίου φαεινότερο πως το ερασιτεχνικό δεν μπορεί εύκολα να επιστρέψει στην αγωνιστική δραστηριότητα και κατά τα φαινόμενα μιλάμε για μια εντελώς …χαμένη χρονιά. Διότι σύμφωνα και με αυτά που διαβάζουμε σε καθημερινή βάση, ο χειμώνας αναμένεται να είναι πολύ …βαρύς και ενδεχομένως τα κρούσματα να αυξηθούν. Άρα, τα πράγματα ζορίζουν και μάλιστα πολύ…

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ροδιακή

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments