Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Τα παιδιά “τεστάρουν” τους εαυτούς τους!

Τα παιδιά “τεστάρουν” τους εαυτούς τους!

0
Dodekanisos

«Πολύ αρνητικό» αλλά «αναγκαίο κακό» χαρακτήρισε την αναγκαστική διακοπή των πρωταθλημάτων εξαιτίας του Κορωναϊού, ο προπονητής των τμημάτων Κ12, Κ14 και Κ16 των Πανθήρων Γιώργος Αγγελάκης. Ο ίδιος με δηλώσεις που έκανε επεσήμανε τα ακόλουθα:
«Σίγουρα ήταν πολύ αρνητικό ότι σταμάτησαν τα πρωταθλήματα επειδή η πορεία της Ακαδημίας μας σε όλα της τα αγωνιστικά τμήματα ήταν πολύ ανοδική. Τραβήξαμε απότομα ένα …χειρόφρενο. Ήταν επιβεβλημένο βέβαια να γίνει μιας και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία όλων και το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτή η απότομη διακοπή, θα έλεγα ότι είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τα παιδιά και ένα στοίχημα. Θα δοκιμάσουν πλέον τους εαυτούς τους έξω από τον αγωνιστικό χώρο και θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους».

Μιλώντας για το τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά την περίοδο αυτή, τόνισε τα ακόλουθα:
«Έχουμε δώσει τις κατάλληλες οδηγίες σε όλα τα παιδιά. Παράλληλα τους έχω αποστείλει και ειδικό video το οποίο περιλαμβάνει μια λίστα ασκήσεων τεχνικής κατάρτισης και ενδυνάμωσης για κλειστούς και μικρούς χώρους. Τα παιδιά θα πρέπει πλέον να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα από μόνοι τους. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να κάνει υπομονή και να πειθαρχήσουμε όλοι στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην μέχρι στιγμής παρουσία των τμημάτων στα οποία είναι προπονητής, τόνισε τα εξής:
Για την Κ16 (αήττητη για 13 συνεχόμενα παιχνίδια): «Η παρουσία της είναι ανάλογη της περσινής. Ξεκινήσαμε με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα αλλά στη συνέχεια κάναμε πολλές επιτυχίες. Αυτό οφείλεται στο ότι τα παιδιά αργούν να προσαρμοστούν από την Κ14 στην Κ16 καθώς σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν σημαντικές σωματικές διαφορές».

Για την Κ14 (11 συνεχόμενες νίκες): Κ14: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Μετά το πρώτο δίμηνο προσαρμογής και άσχετα που τα παιδιά είναι ουσιαστικά μικρότερα ηλικιακά, έχουν καταφέρει να ανταπεξέλθουν πλήρως. Αυτό είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό».

Για την Κ12: «Είναι ένα σχεδόν καινούργιο σύνολο. Το 50% αποτελείται από νέα παιδιά τα οποία μπήκαν απευθείας στην φιλοσοφία μας . Το ένα τμήμα (blue) έχει να κάνει αποκλειστικά με το ευ αγωνίζεσαι και τη χαρά του παιχνιδιού και όλα τα παιδιά το έχουν ευχαριστηθεί πολύ. Το άλλο τμήμα (red) έχει την ίδια φιλοσοφία αλλά κοιτάμε και λίγο παραπάνω το αγωνιστικό κομμάτι με την έννοια όχι της βαθμολογίας αλλά αξιολόγησης των παιδιών που θα προωθηθούν στο επόμενο τμήμα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments