Αρχική Επικαιρότητα Τα μηνύματα των πολιτικών για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τα μηνύματα των πολιτικών για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

0
Φωτογραφία: iapopsi.gr
Dodekanisos

Τα δικά τους μηνύματα για την Κοίμηση της Θεοτόκου έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας, των κομμάτων Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Μήνυμα έστειλε και ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσω ανάρτησής του στο twitter. Όπως και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας

Με αναφορές στην κλιματική κρίση και την πανδημία του κορονοϊού, συνόδευσε το μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος δικαιώνει όσο ποτέ τον διπλό εορτασμό του. Γιατί ως Μητέρα του κόσμου, η Παναγία μάς προσφέρει την ελπίδα. Ενώ ως Υπέρμαχος, μάς οπλίζει με θάρρος απέναντι σε δύο παγκόσμιες δοκιμασίες: την κλιματική κρίση που κορυφώνεται και την πανδημία που παραμένει απειλητική.

Ειδικά τις μέρες αυτές, η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές. Χάθηκαν περιουσίες και πράσινο. Όμως σώθηκαν οι ζωές. Είναι αυτές που θα ξαναδώσουν ζωή σε όλα. Γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή.

Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ’ το φθινόπωρο.

Υποδεχόμαστε τη μεγάλη γιορτή του τόπου μας πιστοί στο μήνυμά της. Αντλούμε καινούργια δύναμη από τις ρίζες της παράδοσης. Και ανανεώνουμε την ελπίδα μας για το αύριο, κάνοντας όλο και καλύτερο το σήμερα της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Το μήνυμα το υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να στείλε την δική του ευχή για τον Δεκαπενταύγουστο. Συγκεκριμένα συνόδευσε τις ευχές του με μία ελληνική μπαλάντα, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.  

Το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά

«Η Παναγιά είναι η μάνα, η πίστη, η ελπίδα», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στο μήνυμά της για τον Δεκαπενταύγουστο και προσθέτει: «Σήμερα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό λαό, κοιτάμε μπροστά στον δρόμο που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Με πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, στους πυρόπληκτους, σε όσους νοσούν. Χρόνια πολλά». 

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνόδευσε το μήνυμά του για την σημερινή ημέρα με μία εικόνα της Παναγίας, έργο του Μυταρά.

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Τη μάνα που δεν εγκαταλείπει κανέναν σε δύσκολες ώρες. Την καταφυγή των αδύναμων, των κυνηγημένων, των απελπισμένων. Στήριγμα και απαντοχή αυτές τις μέρες της φωτιάς, για πιστούς και μη, που αισθάνονται αβοήθητοι από κείνους που θα έπρεπε να τους βοηθήσουν. Ευχές για δύναμη και κουράγιο σε όλους, και κυρίως σε όσους δοκιμάζονται αυτό το σκληρό Δεκαπενταύγουστο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Η σημερινή εορτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος»

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μέσα στην τραγωδία που έπληξε τον τόπο μας τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με την πανδημία, η σημερινή γιορτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Η Παναγία, το ιερό πρόσωπο με το οποίο ο λαός μας ανέπτυξε τον πιο στενό δεσμό, ανέκαθεν ενέπνεε αγάπη, σύμπνοια, ενότητα. Αξίες αναγκαίες κυρίως τώρα, για να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών μας και να φτιάξουμε ξανά όσα χάθηκαν στις πυρκαγιές, με περίσκεψη και συνέπεια», τελείωσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments