Αρχική Εκτός συνόρων Τα μεγάλα ονόματα της Κίνας

Τα μεγάλα ονόματα της Κίνας

0
Dodekanisos

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η Κίνα προσπαθεί να φέρει μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προκειμένου να αναβαθμίσει το πρωτάθλημά της και να δημιουργήσει οπαδούς για το συγκεκριμένο σπορ. Σε αντίθεση με την Αμερική, την Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ποδοσφαιριστές που προσελκούνται δεν είναι μεγάλοι ηλικιακά, που θέλουν να κλείσουν την καριέρα τους με τιμές και πλούτη. Η Κίνα προτιμά παίκτες που μπορούν να βγάλουν γεμάτες σεζόν και να προσφέρουν θέαμα. Αν κι η αλήθεια είναι ότι έχουμε καιρό να ακούσουμε για κάποια ηχηρή μεταγραφή, δεν παύει να υπάρχουν γνωστοί ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κάνουν αξιόλογες εμφανισεις στην Ευρώπη. Ποιοί είναι αυτοί;

Όσκαρ

Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης που πάτησε το πόδι του σε κινέζικο έδαφος. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός φέτος συμπληρώνει την 5η του σεζόν στην Σούπερ Λιγκ αγγίζοντας σιγά σιγά το 30ο έτος της ηλικίας του. Φέτος πετάει φωτιές με την ομάδα της Σανγκάη Πορτ η οποία το 2017 κατέβαλε στην Τσέλσι το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Στην έναρξη της σεζόν μοίρασε 4 ασίστ, ενώ πλέον μετράει 3 γκολ και 8 ασίστ μετά από 14 παιχνίδια. Φυσικά σε όλα βασικός και αναντικατάστατος. 

Μαρουάνε Φελαϊνί

Άλλος ένας που έκανε το ταξίδι Αγγλία-Κίνα. Ο Βέλγος μέσος αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 19’ να φύγει από το Νησί έπειτα από 12 χρόνια. Η Σαντόνγκ τον υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες. Ήδη η συχνότητα σκοραρίσματός του έχει ανέβει πολύ περισσότερο από ότι σε 6 χρόνια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι στιγμής, βρίσκεται στην 3η θέση στον πίνακα των σκόρερ με 9 γκολ. Η ομάδα του είναι πρώτη στο πρωτάθλημα με τον ίδιο να διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του.

Σέντρικ Μπακαμπού

Μας συστήθηκε με την φανέλα της Βιγιαρεάλ λίγα χρόνια πριν. Σκόραρε κατά ριπάς με τα κίτρινα υποβρύχια προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Τελικά, όμως, το χρήμα μίλησε. Τον Ιανουάριο του 18’ σόκαρε η θορυβώδης μεταγραφή του συνολικού κόστους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Με την Μπεϊγίνγκ έκανε κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις στέλνοντας μανιωδώς την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Το κορυφαίο του παιχνίδι αυτό με την Τσονγκτσίνγκ, όπου σκόραρε 5 γκολ και μοίρασε και 1 ασίστ. Φέτος αν κι έχει μια μικρή δυστοκία στο σκοράρισμα, εξακολουθεί να είναι δεύτερος τοπ σκόρερ της ομάδας του με 5 γκολ.

Μούσα Ντεμπελέ

Όπως αντιλαμβάνεστε η Αγγλία έχει σήμερα την τιμητική της. Ο 34χρονος πλέον Βέλγος το 2019, μετακόμισε από την Τότεναμ για 11 εκατομμύρια ευρώ, στην προσπάθεια του να βρει θέση βασικού. Αποτελεί σημαντικό γρανάζι για την Γκουανκζού, τρέχοντας και καλύπτοντας σχεδόν όλο το γήπεδο. Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στην ομάδα του, άσχετα αν και με τα γκολ δεν έχει στενή επαφή. Δεν είναι η δουλειά του εξάλλου αυτή. 

Το ελληνικό στοιχείο

Στην Κινα αυτήν την στιγμή αγωνίζονται δυο παίκτες, οι οποίοι έχουν περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα. Ο πρώτος είναι ο Μουμπάρακ Γουακάσο του Παναθηναϊκού. Πλέον βρίσκεται στην Τζιανγκσού και κόστισε 2.7 εκατομμύρια ευρώ. Ο δεύτερος είναι ο αμφιλεγόμενος Γιάγκος Βούκοβιτς με θητεία στον Ολυμπιακό. Αφότου έσπασε το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους, πήγε στην Κινγκντάο ως ελεύθερος.

Αν σου άρεσε το άρθρο και θέλεις να διαβάσεις κι άλλα σαν κι αυτό κάνε ένα κλικ ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments