Αρχική Videos Τα lockdown είχαν λίγη έως ελάχιστη επίδραση στη δημόσια υγεία!

Τα lockdown είχαν λίγη έως ελάχιστη επίδραση στη δημόσια υγεία!

0

Τα μέτρα lockdown που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που φεύγουν από την πανδημία είχαν μικρή ή καθόλου επίδραση, σύμφωνα με τρεις ερευνητές που ανέλυσαν 24 μελέτες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Steve Hanke, τον συνιδρυτή του The Johns Hopkins Institute for Applied Economics, εξέτασαν 18.590 μελέτες για να επιλέξουν τις 24 εργασίες που θα χρησιμοποιηθούν για την τελική ανάλυση. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα lockdown στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν τα ποσοστά αυτών που έφυγαν μόλις κατά 0.2 τοις εκατό κατά μέσο όρο.

Οι προτροπές για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά 2.9 τοις εκατό. «Αυτή η μετα-ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα lockdown είχαν ελάχιστες έως καθόλου επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, έχουν επιβάλει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος όπου υιοθετήθηκαν», έγραψαν οι ερευνητές και πρόσθεσαν, «συνεπώς, οι πολιτικές lockdown είναι αβάσιμες και θα πρέπει να απορριφθούν ως μέσο πολιτικής για την πανδημία».

Από όλα τα μέτρα lockdown που αναλύθηκαν, το κλείσιμο μη βασικών επιχειρήσεων φάνηκε να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, μειώνοντας τα ποσοστά κατά 10,6 τοις εκατό κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη μελέτη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments