Αρχική Videos Τα κράτη της Βαλτικής επιθυμούν την απομόνωση της Ρωσίας από την Ευρώπη

Τα κράτη της Βαλτικής επιθυμούν την απομόνωση της Ρωσίας από την Ευρώπη

0

Την πρόθεση τους να απομονώσουν τη Ρωσία από την Ευρώπη εξέφρασαν κατά την διάρκεια της Βαλτικής Συνέλευσης οι χώρες που συμμετείχαν σε αυτή. Πρόκειται δηλαδή για τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία.
«Η Βαλτική Συνέλευση τονίζει τη μεγάλη ανάγκη για ενότητα των χωρών της Βαλτικής όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας, απομονώνοντας τη Ρωσική Ομοσπονδία από την ευρωπαϊκή κοινότητα», αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος που εγκρίθηκε στο τέλος της 41ης συνόδου του σώματος.

Το έγγραφο επισημαίνει επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλτικής και των συμμάχων στη Βόρεια Ευρώπη «για την αντιμετώπιση των απειλών ασφαλείας στον τομέα του συμβατικού και του κυβερνοπολέμου». Επιπλέον, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι βουλευτές τόνισαν «τη σημασία και την αναγκαιότητα της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή». Η Συνέλευση της Βαλτικής είναι ένα συμβουλευτικό όργανο για τη συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας. Ιδρύθηκε το 1991.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Λετονίας, Έγκιλς Λέβιτς, εξέφρασε την άποψη ότι είναι «άνευ νοήματος» να έχει διάλογο με τη Μόσχα μέχρι να αυξηθεί ο αριθμός των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφος του κράτους του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments