Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τα ισόβια έγιναν 22 χρόνια κάθειρξη για τον θάνατο του Μπρούνο

Τα ισόβια έγιναν 22 χρόνια κάθειρξη για τον θάνατο του Μπρούνο

0
Dodekanisos

Η σημερινή απόφαση του  δευτεροβάθμιου δικαστηρίου έχει προκαλέσει οργή και θλίψη σε όσους γνώριζαν και αγαπούσαν τον 64χρονο Ηλία Φανούρη από τη Ρόδο, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως Μπρούνο μέσα από το ντοκιμαντέρ για τα φημισμένα «καμάκια» της Ρόδου.

Ο 64χρονος είχε απανθρακωθεί από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του, αφού πρώτα  είχε βρει φρικτό θάνατο από τα χέρια ενός 35χρονου Βούλγαρου , ο οποίος απέδωσε το τραγικό συμβάν σε ατύχημα. Στον  άνθρωπο που πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη και πέντε  επιπλέον έτη για  ανθρωποκτονία από πρόθεση, σήμερα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών, καθώς  το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Ρόδου δέχθηκε να μετατραπεί το αδίκημα του  σε σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη, η οποία επισείει σαφώς μικρότερες ποινές.

Η δίκη ξεκίνησε χθες με καταθέσεις από ένα αστυνομικό, έναν πυροσβέστη και τον ιατροδικαστή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στην ακροαματική διαδικασία  κατέθεσε επίσης και η  βουλγαρικής καταγωγής 37χρονη σύζυγος του κατηγορούμενου, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και όπως ήταν αναμενόμενο,  τον περιέγραψε ως πράο άνθρωπο και καλό οικογενειάρχη, μη ικανό να τελέσει φονική πράξη, ενισχύοντας περαιτέρω τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί ατυχήματος, εκδοχή την οποία προφανώς υιοθέτησε το δικαστήριο.

Τέλος “έλαμψε” δια της απουσίας της  η  μοιραία γυναίκα, η οποία το επίμαχο χρονικό διάστημα της τραγικής κατάληξης του Μπρούνο, είχε αποτελέσει την «πέτρα του σκανδάλου», καθώς ο άτυχος 67χρονος την φλέρταρε και προσπαθούσε να την πείσει να συνάψει μαζί του ερωτική σχέση. Ο κατηγορούμενος μάλιστα είχε καταθέσει πως επιτέθηκε στον Μπρούνο για να την προστατέψει από τις πιεστικές ερωτικές διαθέσεις του μακαρίτη.

Η ίδια είχε απαλλαγεί με βούλευμα από τις κατηγορίες που της είχαν αρχικά απαγγελθεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments