Αρχική Αθλητικά νέα «Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου»

«Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου»

0
bala1
Dodekanisos

Το κειμενάκι που ακολουθεί γράφτηκε εδώ και τρεις  εβδομάδεςπερίπου, αλλά έκανα υπομονή μήπως και έβλεπαν τα μάτια μου κάτι διαφορετικό, όμως δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο και σήμερα αποφάσισα να το δημοσιοποιήσω μήπως προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην πραγματική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας, μετά από κάτι «λίγα χρόνια» στο ποδόσφαιρο.

Οι καινοτομίες θεωρούμε ότι υπάρχουν για να δημιουργούνται και να εφαρμόζονται. Ξεκινάμε  με αυτή την σκέψη, διότι αβαβα εδώ, αβαβά εκεί, αβαβά και παραπέρα, και πάει λέγοντας αυτή η ιστορία που μόνο κακή φήμη προσδίδει στο ποδόσφαιρο μας και τίποτα περισσότερο. Οι «επαΐοντες» γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι λέξεις μου.

Εδώ και χρόνια, «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου».

Άλλοι αναποδογυρίζουν το μπιφτέκι, άλλοι το ξεροψήνουν και άλλοι το ψήνουν μέτρια με λίγο αιματάκι, όμως όπως και να το καταβροχθίζουν μπιφτέκι τρώνε, γεμίζουν την κοιλάρα τους και στο τέλος νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει σανό.

Δεν είναι αυτό το τοπικό μας ποδόσφαιρο κύριοι, με μπιφετοκοδουλιές φτιαγμένο. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του φεγγαριού που λέει ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο, προσφέρει σωματική υγεία, συγκινήσεις με νίκες ή ήττες, δόξα, αναγνωρισιμότητα και ενδεχομένως καριέρα σε κάποιους ποδοσφαιριστές ή και προπονητές. Άλλα γίνονται προς χάρη του αθλητισμού και καθαρά ερασιτεχνικά, και άλλα με τέρψιν συμφερόντων.

Μπορεί εμείς να ζούμε αλλού σε διαφορετική χώρα και τόπο, και υποπίπτουμε σε τέτοια λάθη, κατά την άποψη σας, όμως οφείλουμε όλοι μαζί να διασώσουμε την φήμη του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Ας γίνουν λοιπόν καινοτόμες εξαγγελίες για την νέα χρονιά, να δοθούν πραγματικά κίνητρα στις ομάδες και να μην τελειώνουν τα πρωταθλήματα μας με στίγμα που δεν έχει συντεταγμένες ούτε σε μήκος, ούτε σε πλάτος.

Η διοίκηση της ΕΠΣΔ μπορεί να «ζουλήξει τα μυαλά της» και να βρει τρόπους, ώστε να εξαλειφθούν οι μπιφετοκοδουλιές, να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική των πρωταθλημάτων μας και η πραγματική ευγενής άμιλλα να γίνει σύνθημα του ποδοσφαίρου στην Δωδεκάνησο.

Η επανεκκίνηση έτσι θα γίνει και όχι μόνο αλλιώς!

Δυστυχώς όλα τα τηγανητά, ψητά, βραστά ή ωμά αβαβά τα μαθαίνουν και τα μικρά παιδιά. Αυτή την ποδοσφαιρική παιδεία θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας;

Αιδώς (Αργείοι) Ρόδιοι!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments