Αρχική Videos Τα …γυρίζει ο Borell, αναγκάστηκε να μαζέψει τα περί ζούγκλας

Τα …γυρίζει ο Borell, αναγκάστηκε να μαζέψει τα περί ζούγκλας

0

Αναγκάστηκε να «μαζέψει» τα περί «ζούγκλας» που είχε πει πριν από μερικές ημέρες ο Josep Borell. Με καινούργια του ανάρτηση εξέφρασε τη λύπη του που «μερικοί παρερμήνευσαν » την τελευταία του τοποθέτηση. «Λυπάμαι αν κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι» , πρόσθεσε. Ο διπλωμάτης έκανε το αμφιλεγόμενο σχόλιο την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στην τελετή εγκαινίων στην Ευρωπαϊκή Διπλωματική Ακαδημία στη Μπριζ του Βελγίου. Ο Μπορέλ είπε ότι οι Ευρωπαίοι ζουν σε έναν «κήπο», ενώ το μεγαλύτερο μέρος του έξω κόσμου είναι «ζούγκλα». 

Το σχόλιο προκάλεσε οργή τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην παγκόσμια διπλωματική αρένα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάλεσαν τον εκπρόσωπο της ΕΕ στη χώρα, ζητώντας εξηγήσεις για τα «μεροληπτικά » σχόλια. Την ίδια μέρα, ο Μπορέλ αρνήθηκε ότι το μήνυμά του ήταν ρατσιστικό ή αποικιοκρατικό. Σε μια ανάρτηση στο blog την επόμενη μέρα, είπε ότι η μεταφορά βασίστηκε στο γεγονός ότι ο « νόμος της ζούγκλας », που αντιπροσωπεύεται από αυτό που ονόμασε « πολιτική εξουσίας », κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αντίθετα, η ΕΕ, είπε ο Borrell, βασίζεται σε μια «κοινή δέσμευση για τήρηση κανόνων και νόμων».

«Η αναφορά μου στη «ζούγκλα» δεν έχει καμία ρατσιστική, πολιτιστική ή γεωγραφική χροιά. Πράγματι και δυστυχώς, η «ζούγκλα» είναι παντού, ακόμη και σήμερα στην Ουκρανία », διευκρίνισε ο Μπορέλ. Συνέχισε, αναγνωρίζοντας ότι « ούτε η Ευρώπη ούτε η «Δύση» είναι τέλεια » και ότι ορισμένες δυτικές δυνάμεις έχουν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο στο παρελθόν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments