Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Τα γούρια, ο Ταξιάρχης και το Θαύμα!

Τα γούρια, ο Ταξιάρχης και το Θαύμα!

1
gkinis mixalis
Dodekanisos

Το καλό κλίμα και η μεγάλη βεβαιότητα για την κατάκτηση του τροπαίου ήταν τα στοιχεία που κυριαρχούσαν στην αποστολή του Φοίβου Κρεμαστής στα Ψαχνά της Εύβοιας για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Παναρκαδικό. Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή όπου ο Φοίβος αναχώρησε από τον αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου πως κανείς δεν φοβόταν έστω και ελάχιστα ότι αυτό το τρόπαιο θα μπορούσε να χαθεί. Άπαντες ήταν πεπεισμένοι ότι η κούπα θα έρθει στη Ρόδο και θα αφιερωθεί στα δυο αδικοχαμένα παλικάρια, τον Φίλιππα και τον Γιάννη. Οι παίκτες ήταν απόλυτα βέβαιοι και αυτό συζητούσαν πριν το παιχνίδι και στο ξενοδοχείο αλλά και στο πούλμαν, καθοδόν για τα Ψαχνά.
-Ο Φοίβος κατέλυσε την Παρασκευή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Κογγό» της Γλυφάδας. Είναι ένα πολύ γνώριμο ξενοδοχείο στους Ροδίτες καθώς πολλές αποστολές από το νησί μας το χρησιμοποιούν όταν έχουν εκτός έδρας αναμετρήσεις.
-Παρών και κοντά στην αποστολή από το επόμενο πρωί (Σαββάτο) ήταν ο Χρυσόστομος Ψέλλας, ο Βασίλης Θεοδοσίου, ο Μιχάλης Γκινής (πατέρας του ποδοσφαιριστή της ομάδας Μιχάλη Γκινή), ο Πέτρος Ορφανίδης (πατέρας του ποδοσφαιριστή Νίκου Ορφανίδη) καθώς και αρκετοί φίλαθλοι του Φοίβου που θέλησαν να βρεθούν κοντά στους παίκτες πριν το παιχνίδι. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του προέδρου Άκη Δελαπόρτα, Δέσποινα καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας. Από την πρώτη στιγμή, δίπλα στην αποστολή ήταν ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου ο οποίος έκανε και ότι περνάει από το χέρι του για να μην υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα.
-Τα τηλέφωνα από τη Ρόδο πριν από το τελικό, έδιναν και έπαιρναν. Όλοι ήθελα να πληροφορηθούν σε ποια κατάσταση είναι οι παίκτες και πως είναι το κλίμα. Μιλούσαν λοιπόν και με τον πρόεδρο, με τον προπονητή Σάββα Ορφανίδη αλλά και με άλλους εκπροσώπους της αποστολής.
-Απίστευτα προληπτικός ήταν ο Άκης Δελαπόρτας. Από την στιγμή της αναχώρησης από τη Ρόδο μέχρι και την άφιξη στο γήπεδο Ψαχνών είχε τα δικά του γούρια και δεν άφηνε κανέναν να του τα πειράξει. Από τον αναπτήρα με τον οποίο άναβε το τσιγάρο, τη θέση που καθόταν στο πούλμαν μέχρι και ποιος θα του μιλήσει τελευταίος και με ποιόν τρόπο. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα απ’ ότι έκανε και στις προηγούμενες αποστολές στα παιχνίδια του κυπέλλου.
-Οι προσεχές του Μιχάλη Γκινή, έπιασαν τόπο και οπωσδήποτε βοήθησαν και αυτές ώστε να στεφθεί ο Φοίβος κυπελλούχος. Αυτό που έκανε αίσθηση όμως και θα θέλαμε να αναφέρουμε διότι το ζήσαμε από πρώτο χέρι, ήταν αυτό που έλαβε χώρα την Παρασκευή το βράδυ, σε εστιατόριο της Γλυφάδας, λίγο μετά το φαγητό. Ο …παπά Μιχάλης όπως τον φωνάζουν έκανε την προσευχή του επικαλούμενος τον Ταξιάρχη. Λίγο μετά και καθώς προχωρούσε στο δρόμο, είδε πεσμένη στον δρόμο την χάρτινη εικόνα του (!) που προφανώς έπεσε από κάποιον. Απίστευτο σημάδι μα πέρα για πέρα αληθινό.
-Πανικός επικρατούσε στο πούλμαν των παικτών μετά το τέλος του τελικού και κατά την επιστροφή στη Γλυφάδα. Οι ποδοσφαιριστές επιδόθηκαν στις φωνητικές τους ικανότητες, με τον Κώστα Ορφανίδη να «κλέβει» την παράσταση και να εισπράττει το πολύ θερμό χειροκρότημα. Αντίθετα ένα παρατεταμένο γιουχάρισμα εισέπραξε ο Τίμος Λουτριώτης αλλά παρά τις φωνές συνέχιζε απτόητος. Κάπως καλύτερος ήταν ο Νίκος Ορφανίδης που τραγούδησε το πειρατικό του κάπτεν Τζίμι! Μεγάλο πειραχτήρι ήταν ο Γιώργος Δελαπόρτας που δεν άφησε κανέναν σε …χλωρό κλαδί. Κύριο θέμα συζήτησης μέσα στο πούλμαν ήταν σε ποια μπουζάκια θα πάνε οι παίκτες για να γλεντήσουν παρέα με το τρόπαιο…
-Ο πρόεδρος του Ίκαρου Ικαρίας, της πρώτης ομάδας δηλαδή που αντιμετώπισε ο Φοίβος στο θεσμό, ήταν από τους πρώτους που πήραν τηλέφωνο τον Άκη Δελαπόρτα για να τον συγχαρούν για την κατάκτηση του τροπαίου. Ακολούθησαν και πολλοί άλλοι από το νησί της Ρόδου .
-Παρών στο γήπεδο του Παναρκαδικού εκτός από τους περίπου 60 φιλάθλους του Φοίβου, ήταν εκ μέρους της αντιπολίτευσης της διοίκησης της ΕΠΣΔ οι Παναγιώτης Διακοφώτης και Γιώργος Παυλίδης, ο Χρυσόστομος Ψέλλας, ο Βασίλης Θεοδοσίου, ο Μιχάλης Γκινής, ο Μανώλης Στέργου, ο προπονητής του Αστέρα Παστίδας Γιώργος Ορφανίδης. Εκεί ήταν και ένας παλιός γνώριμος της Δωδεκανησιακής διαιτησίας, ο Θόδωρας Κουράνος, ο πρώην προπονητής της Ρόδου Δημήτρης Σκούνας καθώς και το πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Διαγόρας Χρήστος Παλαιολόγος.
-Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά των φίλων του Παναρκαδικού που κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου εκσφενδόνιζαν μπουκάλια προς τον αγωνιστικό χώρο όταν δεν τους άρεσαν οι αποφάσεις του διαιτητή.
-Το τελευταίο παιχνίδι ως συνεργάτης του Σάββα Ορφανίδη, ήταν για τον Μιχάλη Χαρίτο ο τελικός του κυπέλλου. Και αυτός βοήθησε σημαντικά ώστε η ομάδα της Κρεμαστής να έχει μια επιτυχημένη πορεία.
-Πολλά πειράγματα γινόντουσαν προς τον προπονητή Σάββα Ορφανίδη. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που χαριτολογώντας του έλεγαν, πλέον να παρατήσει καθώς φέτος κατέκτησε όλα τα κύπελλα!

Δημήτρης Δραγάτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Καταξενός
Γιώργος Καταξενός
10 years ago

Θα ήθελα να προσθέσω, πώς ο συμπαθέστατος Μιχάλης Γκινής, συνεχώς μας παρέτρεπε να ενισχύουμε την ομάδα…”Πάμε, πάμε…εσύ με το τύμπανο μην σταματάς…συνέχιζε να κτυπάς” και άλλα παρόμοια. Αλλά έλα που είχε σπάσει το ξύλο που κτυπούσαμε το τύμπανο. Τότε επιστρατεύτηκε ο ηλεκτρολόγος της ομάδος Τεχνίτης Γιώργος και με την ”ταινία” που διέθετε ”ξαναδώσαμε ζωή στο τύμπανο και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της ομάδος…!!!
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι άν και ήμασταν πολύ λιγότεροι σε αριθμό από τους Τριπολιτσιώτες, εντούτοις κερδίσαμε τον αγώνα της εξέδρας…Εάν υπήρχε ”Κύπελλο για τους Φιλάθλους” σίγουρα θα το είχαμε κατακτήσει. Το είχαμε κερδίσει από τα αποδυτήρια…!!!