Αρχική Uncategorized Τα “αξιοθέατα” του soccer! (pt1)

Τα “αξιοθέατα” του soccer! (pt1)

0
Dodekanisos

 Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αμερικής μπορεί να μην είναι το πιο φαντασμαγορικό, ούτε το πιο ανταγωνιστικό, σίγουρα, όμως, έχει κι αυτό τα κρυφά διαμαντάκια του. Κι αυτό, γιατί οι Αμερικάνοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους από μπίζνες και το πώς να πλασάρεις ένα προϊόν. Και τι καλύτερο από ένα άθλημα που αρέσει στην πλειοψηφία του κόσμου και έχει πολύ ζουμί.. Έτσι, στις ΗΠΑ έχουν φροντίσει κάθε σύλλογος από τις 27 ομάδες του πρωταθλήματος να έχει τουλάχιστον από έναν σταρ.  Πάμε, λοιπόν, να τους γνωρίσουμε όλους έναν προς ένα!

*Φυσικά θα υπάρχει και συνέχεια, καθώς θα αναλύσουμε κάθε ένα τοπ όνομα των ομάδων του MLS!

Τσιτσαρίτο-ΛΑ Γκάλαξι

Ένας αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης που άφησε το στίγμα του στον χωρό, παρότι ποτέ δεν αποτέλεσε το μεγάλο πολυβόλο. Από το βρώμικο ποδόσφαιρο στην Γουαδαλαχάρα, μέχρι το ανώτατο επίπεδο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ρεάλ, ο Τσιτσαρίτο πήρε την μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στην Αμερική. Στο Λος Άντζελες βρέθηκε τον χειμώνα του 20’ μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα στην Σεβίλλη κοστίζοντας 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Κατευθείαν έγινε φίρμα στην άλλη πλευρά της ηπείρου, παίρνοντας χορηγίες, γινόμενος τηλεπερσόνα και πληγώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα. Στα 33 του, ο Χαβιέρ Ερνάντεζ έχει πετύχει 12 τέρματα, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα μεξικάνικο γκέτο με τους Ζόναθαν Ντος Σάντος και Εφρέν Άλβαρεζ.

Νάνι-Ορλάντο Σίτι

Τα καλά του χρόνια στην Γιουνάιτεντ μπορεί να αποτελούν παρελθόν, στη Φλόριντα παρόλα αυτά παραμένει ένας μικρός μάγος. Ο βραχύσωμος εξτρέμ, εγκατέλειψε την πατρίδα του και την Σπόρτινγκ το 2019 μεταβαίνοντας στην χώρα των θεματικών πάρκων, το Ορλάντο. O Λουίς Κάρλος ντε Κούνια, όπως είναι το πραγματικό όνομα του κάνει πράγματα και θαύματα στις ΗΠΑ. Με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης των Μωβ, σε 19 ματς μετράει 9 γκολ και 7 ασίστ, έχοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις στο ΜLS!

Γκονζάλο Ιγκουαίν-Ιντερ Μαϊάμι

Η Ιντερ είναι από μόνη της μια ομάδα αστέρων. Αν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ξέρει να κάνει ένα πραγμά τέλεια, είναι να πλασάρει τον εαυτό του. Κι αυτό αντικατοπτρίζεται από την ομάδα την οποία έχει.. Ματουιντί, Γκιμπς, Πιζάρο, Νέβιλ και φυσικά Ιγκουαίν. Ο Αργεντίνος επιθετικός διαθέτει μια ζηλευτή καριέρα όντας παίκτης των Ρεάλ, Νάπολι, Γιουβέντους, Μίλαν και Τσέλσι. Ακόμα κι αν στον τελευταίο του προορισμό πέρασε και δεν ακούμπησε, στο Μαϊάμι φαίνεται πως βρήκε τον καλό του εαυτό. Μαζί με τον αδελφό του Φεντερίκο, έχουν φτιάξει ένα ενθουσιώδες δίδυμο, με τον ίδιο να σκοράρει η να ασιστάρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Από τον Σεπτέμβριο του 20’ ως τώρα έχει 9 γκολ και 4 ασίστ σε 20 παιχνίδια.

Κάρλος Βέλα-Λος Άντζελες

Η απόφαση του να εγκαταλείψει το κορυφαίο επίπεδο το 2018 ξένισε πολλούς, καθώς είχε αρκετά ακόμα να δώσει. Από ηγέτης στην Ρεάλ Σοσιεδάδ μετατράπηκε σε αξιοθέατο στο Λος Άντζελες. Μάλλον υπάρχει κάποιο μοτίβο καθώς βλέπουμε ακόμα έναν Μεξικανό στην πόλη των ονείρων. O Βέλα έχει διακριθεί ως καλύτερος παίκτης και τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος το 2019 κερδίζοντας μάλιστα και το Σαπόρτερς Σιλντ, το βραβείο που δίνεται στην ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το συμβόλαιο του 32χρονου λήγει φέτος τον Δεκέμβρη, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως θα ενδιαφερόταν για μια επιστροφή στην Ευρώπη!

Βαλεντίν Καστεγιάνος-Νιου Γιορκ Σίτι

Το next big thing της Νέας Υόρκης. Ο νεαρός φορ ξεπετάχτηκε από μια γωνιά της Αργεντινής μέσα από το εκπληκτικό δίκτυο σκάουτ της Σίτι Φούτμπολ Γκρουπ, στην οποία ανήκει και η Μάντσεστερ Σίτι. Ο 22χρονος Καστεγιάνος έχει όλα τα φόντα για να γίνει σταρ όντας ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του MLS. Φέτος, σε 22 συμμετοχές έχει 11 τέρματα και 7 ασίστ ενώ έχει συνεισφέρει σχεδόν στα μισά γκολ της ομάδας του. Ήδη πολλές ομάδες της Βραζιλίας τον γλυκοκοιτάζουν με την Παλμέιρας να έχει κάνει αποτυχημένη κρούση απόκτησης του.

Λούκας Ζελαριάν-Κολόμπους Κρου

Μια επιτυχημένη τριετία στην Τίγκρες εξασφάλισε μια μεγάλη μεταγραφή για τα αμερικανικά δεδομένα στον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό. Τα 7,30 εκατομμύρια ευρώ αξίας, το κύπελλο του MLS και το συμβόλαιο των 1,7 εκατομμυρίων ετησίως τον καθιστά τον πολυτιμότερο παίκτη που πέρασε ποτέ από την Κολόμπους! Κι όλα αυτά τα κατάφερε σε μια μόλις χρονιά στις ΗΠΑ. Όχι κι άσχημα για τον 29χρονο Ζελαριάν που κτίζει καριέρα μόλις από το 18’.

Αλεχάντρο Ποθουέλο-Τορόντο

Όσοι βλέπατε πρωτάθλημα Βελγίου, σίγουρα τον γνωρίζετε. Βασικό γρανάζι της Γκενκ μετακόμισε τον Μάρτιο του 19’ στο Τορόντο με σκοπό να αντικαταστήσει τον μυθικό Μαικλ Μπράντλει. Στην πρώτη μόλις χρονιά του μάγεψε το κοινό, παίρνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο MLS. Ένας τραυματισμός τον κράτησε για λίγο πίσω, όμως φαίνεται πως το ισπανικό δεκάρι του Τορόντο έχει επιστρέψει με σκοπό να μείνει.

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε και τα υπόλοιπα “αξιοθέτατα” του ΜLS! Έως τότε, δείτε περισσότερα ΕΔΩ!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments