Αρχική Αθλητικά νέα Τα αστέρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

Τα αστέρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

0
Dodekanisos

Για κάθε οπαδό του ποδοσφαίρου, το φετινό καλοκαίρι θα του μείνει ανεξίτηλο στην μνήμη. Ο Αύγουστος έχει “μπει” για τα καλά, τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και λίαν συντόμως αναμένουμε την έναρξη των εγχώριων πρωταθλημάτων. Κι όμως, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το γεγονός, ότι δεν έχουμε απολαύσει ήδη ποδόσφαιρο. 

Γεμάτο καλοκαίρι, με πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες να “βομβαρδίζουν” τις τηλεοπτικές μας οθόνες. Euro, Copa America, Golden Cup και το κερασάκι στην τούρτα… οι Ολυμπιακοί Αγώνες. 

Στο Τόκιο, είδαμε εμφανίσεις που συγκλόνισαν, αγώνες που μας καθήλωσαν (Γαλλία-Ιαπωνία 0-4, Βραζιλία-Γερμανία 4-2, Νότιος Κορέα-Μεξικό 3-6). Γνωρίσαμε παίκτες-ταλέντα (Αλέξις Βέγκα, Ματέους Κούνια, Κλαουντίνιο) και θυμηθήκαμε παίκτες που χάθηκαν στην λήθη (Ζινιάκ, Οτσόα). Με την λήξη των Ολυμπιακών αθλημάτων και την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τους Βραζιλιάνους (2-1 εναντίον των Ισπανών), αξιολογήσαμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και θα σας τους παρουσιάσουμε. Πάμε να ξεκινήσουμε!

Ριτσάρλισον

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στα γήπεδα της Ιαπωνίας. Δεν ξεκουράστηκε λεπτό, καθώς μετά το Κόπα Αμέρικα, ετοίμασε βαλίτσες για Τόκιο. Ντεμπούταρε με χατ-τρικ στον θρίαμβο επί της Γερμανίας, σκόραρε δις με την Σαουδική Αραβία, ενώ είχε εξαιρετική απόδοση στους υπόλοιπους αγώνες. Η μέτρια εμφάνιση με το χαμένο πέναλτι στον τελικό, δεν επισκίασε σε καμία περίπτωση την συνεισφορά του στην ομάδα. Σε 6 αγώνες, ξεκίνησε σε όλους βασικός, βρήκε δίχτυα 5 φορές, μοίρασε 1 ασίστ και χτύπησε το δοκάρι άλλες 2. Αγωνίστηκε άλλοτε σαν δεκάρι, άλλοτε σαν καθαρός επιθετικός, ενώ βρέθηκε πολλές φορές και στα πλάγια.

Ντάνι Άλβες

Ακόμα ένας Βραζιλιάνος στην ομάδα. Ο δεξιός μπακ της Σάο Πάολο είναι ο πιο “στολισμένος” ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κατακτώντας 43 τίτλους με την φανέλα των Μπάια, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, Παρί, Γιουβέντους, Σάο Πάολο και φυσικά την Βραζιλία. Παρόλα αυτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς είναι το πρώτο στην τροπαιοθήκη του 38χρονου. Ο Άλβες αγωνίστηκε εξαιρετικά σε όλους τους αγώνες, τρέχοντας, μαρκάροντας και δίνοντας λύσεις στα πλάγια. Μάλιστα, με δική του ασίστ, η Βραζιλία άνοιξε το σκορ στον τελικό. Η παρουσία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας του, που τον χαρακτήρισε ως υποδειγματικό αρχηγό.

 

Μικέλ Ογιαθάμπαλ

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ισπανίας από την φάση των ομίλων κι έπειτα. Αυτός μαζί με τον Ράφα Μιρ απέκλεισαν το κουρασμένο Πράσινο Ακρωτήρι με 1 γκολ και 1 ασίστ. Με δικιά του έξυπνη πάσα οι Ρόχας πήραν το εισιτήριο του τελικού, οπού εκεί σκόραρε και το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Αγωνίστηκε ως βασικός και στα 6 παιχνίδια των Ολυμπιακών, στην κορυφή της επίθεσης, σκοράροντας 3 φορές και μοιράζοντας 2 ασίστ. Ο 24χρονος Βάσκος δεν βρήκε καθόλου χρόνο για διακοπές, αφού μετά το Γιούρο, πέταξε άμεσα για το Τόκιο. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι βρέθηκαν επίσης οι Πέδρι, Ντάνι Όλμο, Έρικ Γκαρσία, Πάου Τόρες κι ο τερματοφύλακας Ουνάι Σιμόν

Σεμπάστιαν Κόρδοβα

“Last but not least” της λίστας ο νέος αστέρας της Κλουμπ Αμέρικα και της Εθνικής Μεξικό, Σεμπάστιαν Κόρδοβα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μας συστήθηκε με γκολ, μέσα από την αξιόλογη πορεία των “Ελ Τρι” στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την καταιγιστική τους νίκη με την Γαλλία στην τελετή έναρξης (4-1). Ο καλύτερος του αγώνας με το εθνόσημο ήταν ξεκάθαρα συντριβή της Νότιας Κορέας με 6-3, εκεί όπου σημείωσε 2 τέρματα και έβγαλε 1 ασίστ. Συνολικά, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και τις 6 φορές με συγκομιδή 4 γκολ και 3 ασίστ, καθώς κι ένα αργυρό μετάλλιο. Το αν θα τον δούμε σύντομα στην Ευρώπη, είναι στο χέρι του ή μάλλον καλύτερα… στα πόδια του! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments