Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Τα αποτελέσματα στον αγώνα τοξοβολίας

Τα αποτελέσματα στον αγώνα τοξοβολίας

0
toksovolia kalipatira
Dodekanisos

Με τη συμμετοχή τριών συλλόγων του νησιού μας και με χορηγό το ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ στο προφήτη Ηλία Σαλάκου, πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας τοξοβολίας της χρονιάς στο κλειστό προπονητήριο Στίβου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ. Συμμετείχαν 20 αθλητές και από τους τρεις συλλόγους του νησιού στις κατηγορίες Γυναικών και Ανδρών. Παρά τις δύσκολες συνθήκες οι αθλητές και οι σύλλογοι του ολυμπιακού αθλήματος συνεχίζουν να αναπτύσσουν και να διαδίδουν το άθλημα ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Να τονίσουμε ότι τη χρονιά αυτή η Τοξοβολία ξεπερνά τα μονό 10 χρόνια ζωής, που όμως έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Όπως η προετοιμασία-προπόνηση της ολυμπιακής ομάδας της Ταιβάν το 2004, η οποία κατέκτησε μετάλλια στην Ολυμπιάδα ΑΘΗΝΑ 2004, η διοργάνωση του αγώνα Τοξοβολίας στους αγώνες Island Games 2007 όπου οι ρόδιοι αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και που έγινε η αφορμή να αποκτήσει το άθλημα σημαντικό εξοπλισμό  (25 ολυμπιακούς στόχους και το μοναδικό στην Ελλάδα ηλεκτρονικό χρονόμετρο) και φυσικά τεχνογνωσία για την διοργάνωση αγώνων. Αποκορύφωμα το 2010 η ομάδα της Φλόγας κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα με τους Γουμαρά Κηπουρό και Δράκο. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες συμμετοχές και διακρίσεις σε εθνικούς αγώνες όπως και στους αγώνες Island Games 2009, 2011. Σήμερα εξάλλου υπάρχει και δραστηριοποιείται στους συλλόγους του νησιού πιστοποιημένος προπονητής από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, ο Σάββας Κηπουρός που είναι σημαντικό για την διάδοση, ανάπτυξη και την βελτίωση του αθλήματος. 

Κατά την τελετή τις απονομής αντάλλαξαν ευχές και ο Τάκης Μιχαηλίδης ανακοίνωσε στους συλλόγους την απόφαση της Ομοσπονδίας που αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των ροδίτικων συλλόγων και λόγω του εξοπλισμού, να δημιουργήσει στη Ρόδο Τοπική Επιτροπή Τοξοβολίας που θα διευκολύνει την διοργάνωση αγώνων και την διάδοση του αθλήματος.
Οι σύλλογοι εξάλλου δήλωσαν την υποστήριξη τους στο θεσμό των Island Games και την διάθεση τους για την καλλίτερη συμμετοχή του αθλήματος στους αγώνες του 2015 στο Τζέρσεϊ της Αγγλίας.
(http://www.jersey2015.com)

Τα αποτελέσματα:
Ολυμπιακό Γυναικών
1. Στεργάκη Ιωάννα 518, Α.Σ. Φλόγα
2. Ιωάννου Γιώτα 392, Α.Σ. Φλόγα
Παραδοσιακό Γυναικών:
1. Καστελοριού Εφη 104, Α.Σ. Φλόγα

Ολυμπιακό Ανδρών:
1. Κηπουρός Σάββας 543, Α.Σ. Φλόγα
2. Εξαδάκτυλος Γιάννης 528, Α.Σ. Κένταυρος
3. Δρακιού Δράκος 511, Α.Σ. Φλόγα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments