Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Τα άκουσε χοντρά” ο Ντομπρόβσκις για το θέμα των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ

“Τα άκουσε χοντρά” ο Ντομπρόβσκις για το θέμα των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ

0
Dodekanisos

Τα άκουσε χοντρά ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις από τον  Πρόεδρο του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά.

Μιλώντας στις 3/7/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη συζήτηση για την επιβολή μνημονίου στη Μολδαβία ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε τις απαράδεκτες πιέσεις που άσκησε ο Β. Ντομπρόβσκις αναφορικά με το θέμα της ποινικής δίωξης των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «αυτό που έχουμε ενώπιον μας, είναι η συζήτηση ενός σκληρού μνημονίου που επιβάλλεται στη Μολδαβία. Είναι γνωστοί οι όροι που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση  και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν παρεμβαίνουν. Αυτά τα περί αιρεσιμότητας στην πράξη σημαίνει πολιτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία ενός κράτους».
Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις συνέχισε: «Πρακτικά έχουμε δει στην Ελλάδα τι εστί μνημόνιο. Εδώ για τη Μολδαβία υποτίθεται θα δοθούν εκατό  εκατομμύρια ευρώ. Εξήντα ως δάνειο και σαράντα ως επιχορήγηση.  Πόσα από τα χρήματα αυτά θα πάνε στην οικονομία του κράτους; Πόσα θα πάνε υπέρ των ίδιων των πολιτών; Ή μήπως τελικά θα πληρωθούν ξανά οι δανειστές; Υπάρχει τεράστια διγλωσσία. Ζητά το ψήφισμα -σωστά- ανεξάρτητο δικαστικό σώμα. Όμως κύριε Ντομπρόβσκις στην Ελλάδα η τρόικα και το Εurogroup κάνουν παρέμβαση για την αθώωση τριών τεχνικών εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εμπλέκονται σε δίκη για το σκάνδαλο πώλησης και επανεκμίσθωσης εικοσιοκτώ ακινήτων του δημοσίου».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κύριε Ντομπρόβσκις, με ποιο δικαίωμα εσείς  παρεμβαίνετε στην Ελληνική δικαιοσύνη; Υπάρχουν δικές σας δηλώσεις  29/06/2017  που συνδέετε τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του δανείου με την απαλλαγή των συγκεκριμένων εμπειρογνωμόνων. Είναι αυτό ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Περιμένουμε μια απάντηση κύριε Ντομπρόφσκις για το  θέμα αυτό. Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνετε στην Ελληνική δικαιοσύνη;»

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

https://youtu.be/GUL-Sa5zylA

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments