Αρχική Videos Συζητάνε ακόμα και για έξοδο της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Συζητάνε ακόμα και για έξοδο της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

0

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τσεχικής Κυβέρνησης Μίκουλας Μπεκ πιστεύει ότι οι πρόσφατες ενέργειες της Ουγγαρίας καθιστούν θεωρητικά πιθανό να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μπεκ έκανε μια τέτοια δήλωση σε συνέντευξή του σε τσεχικό ραδιοφωνικό σταθμό (iROZHLAS).

«Η ενότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ η ενότητα μιας φωνής – θα είναι πάντα η ενότητα πολλών. Η ενότητα πολλών φωνών που διεξάγουν διάλογο μεταξύ τους μερικές φορές διαφωνούν, αλλά στο τέλος βρίσκουν αμοιβαία συμφωνία σε βασικά ζητήματα», είπε ο Τσέχος αξιωματούχος. Ο Μπεκ πρόσθεσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για «να κρατήσει την Ουγγαρία στην ευρωπαϊκή επικρατούσα τάση».
Ο κορυφαίος υπουργός της τσεχικής κυβέρνησης είπε ότι θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε για έξοδο της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουγγαρία έχει επικρίνει από την πρώτη στιγμή της κυρώσεις στη Ρωσία. Παράλληλα, στις 31 Αυγούστου, υπέγραψε πρόσθετη σύμβαση με την Gazprom, η οποία προβλέπει την προμήθεια επιπλέον 5,8 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ημερησίως από την 1η Σεπτεμβρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments