Αρχική Videos “Συστατικά βιολογικών όπλων στην Ουκρανιά με τις …πλάτες των ΗΠΑ!”

“Συστατικά βιολογικών όπλων στην Ουκρανιά με τις …πλάτες των ΗΠΑ!”

0

Για βιολογικά εργαστήρια τα οποία λειτουργούν στην Ουκρανία στο πλαίσιο στρατιωτικών προγραμμάτων και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ έκανε λόγο η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Μαρία Ζαχάροβα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Επιβεβαιώνουμε ότι, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου διαπιστώθηκε ότι έκρυβε ίχνη στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόστηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η ίδια προσθέτει και τα ακόλουθα:

«Τεκμηρίωση για την επείγουσα εξάλειψη των εξαιρετικά επικίνδυνων παθογόνων της πανώλης, του άνθρακα, του πυρετού των κουνελιών, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών στις 24 Φεβρουαρίου ελήφθη από υπαλλήλους ουκρανικών βιοεργαστηρίων.
Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι συστατικά βιολογικών όπλων αναπτύχθηκαν σε εργαστήρια της Ουκρανίας σε άμεση γειτνίαση με το ρωσικό έδαφος. Η επείγουσα εξάλειψη των εξαιρετικά επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων στις 24 Φεβρουαρίου διατάχθηκε για να αποτραπεί η αποκάλυψη παραβίασης του Άρθρου Ι της Σύμβασης για τα βιολογικά και τοξικά όπλα (#BTWC) από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι πληροφορίες αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί που έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει σχετικά με τη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στον μετασοβιετικό χώρο στο πλαίσιο του BTWC ήταν δικαιολογημένοι».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments