Αρχική Videos “Σύντομα οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν διπλά για το φυσικό αέριο!”

“Σύντομα οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν διπλά για το φυσικό αέριο!”

0

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει σύντομα να πληρώσουν 2.000 ευρώ ανά χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, έγραψε στο Twitter ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η προειδοποίηση έρχεται αφότου η Γερμανία διέταξε τη διακοπή της πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διέταξε να σταματήσει η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Λοιπόν, καλώς ήρθατε στον νέο κόσμο, στον οποίο οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2.000 ευρώ για κάθε χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!», έγραψε ο Μεντβέντεφ σε μια ημιειρωνική ανάρτηση στο Twitter.

Ο αγωγός 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος ανήκει κατά πλειοψηφία στον κρατικό ενεργειακό γίγαντα της Ρωσίας Gazprom, είναι ικανός να μεταφέρει 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία. Ο αγωγός θα μπορούσε να ήταν η απάντηση στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση της Ευρώπης και να βοηθήσει στην αναπλήρωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου της ηπείρου, στις οποίες είχε απομείνει λιγότερο από το 5% του φυσικού αερίου σε αυτές την περασμένη εβδομάδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments