Αρχική Videos Συνέλαβαν 50χρονη Γαλλίδα για “προσβολή του προέδρου Μακρόν!”

Συνέλαβαν 50χρονη Γαλλίδα για “προσβολή του προέδρου Μακρόν!”

0

Μια 50χρονη γυναίκα συνελήφθη στη Γαλλία και αντιμετωπίζει ποινική δίκη επειδή ανάρτησε ένα σύνθημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφερόταν στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τη λέξη «σκουπίδια» . Η γυναίκα κατηγορείται ότι «προσέβαλε δημόσια» τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος έχει δει εκατομμύρια να βγαίνουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμφιλεγόμενη κίνησή του να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χωρίς κοινοβουλευτική ψήφο.

Η γυναίκα φωτογραφήθηκε χαμογελώντας μπροστά από ένα γκράφιτι που έγραφε «Macron Garbage». Η ίδια αναφερόμενη σε μια επερχόμενη τηλεοπτική ομιλία του Μακρόν, έγραψε στο facebook, «Τα σκουπίδια θα μιλήσουν αύριο στη 13.00, προσθέτοντας: «Τα σκουπίδια τα βρίσκουμε και στην τηλεόραση». Η γυναίκα που το όνομα της είναι Valerie συνδέεται με το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων κατά του Μακρόν, αλλά αρνείται ότι είναι ταραχοποιός. «Είμαι ακτιβίστρια για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτό είναι εντελώς άδικο. Διανύουμε μια περίοδο όπου ο εκφοβισμός είναι ισχυρός και οι ακτιβιστές απειλούνται », είπε χαρακτηριστικά. Η Valerie θα δικαστεί στο ποινικό δικαστήριο του Saint-Omer στις 20 Ιουνίου για «προσβολές που μεταδίδονται με γραφή, εικόνα ή μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας» και αντιμετωπίζει πρόστιμο περίπου 10.000 λιρών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments