Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νερό

Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νερό

0
Dodekanisos

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την υδροδότηση της Ρόδου που φαίνεται να μην επιλύονται νωρίτερα από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και εργολάβου, για την λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά.

Στην πόλη της Ρόδου συνεχίζονται οι διακοπές στην υδροδότηση σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ κι είναι προγραμματισμένες καθημερινά από τις 11:00 εως τις 14:00 και από τις 24:00 έως τις 06:00 στις περιοχές Άγιοι Απόστολοι, Ανάληψη, Ροδίνι, Δασκάλους, Ροδοπούλα, καθώς και στην περιοχή Ασγούρου αλλά οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών  είναι εξαγριωμένοι και διαμαρτύρονται διότι όπως λένε δεν γίνεται αυστηρή τήρηση του ωραρίου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους και η ταλαιπωρία τους να πολλαπλασιάζεται.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, δήλωσε ότι οι διακοπές υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές είναι απαραίτητες για να γεμίσουν με νερό οι δεξαμενές που τροφοδοτούν το δίκτυο ύδρευσης, ώστε να υπάρχει περισσότερη πίεση για να φτάνει το νερό και στο πιο ψηλό σημείο των κατοικιών.

Συνέχισε ενημερώνοντας, ότι συνεχίζονται  οι εργασίες της ΔΕΥΑΡ για την ανόρυξη και λειτουργία νέων γεωτρήσεων ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στα Κοσκινού, τον Αρχάγγελο και βέβαια την πόλη της Ρόδου, με τις πολύωρες διακοπές υδροδότησης.

Υπάρχει πλάνο για δύο νέες γεωτρήσεις που  θα συνδεθούν στο δίκτυο ύδρευσης  και θα παράγουν περισσότερα από 1.900 κυβικά μέτρα νερού το 24ωρο, φιλοδοξώντας να περιορίσουν σημαντικά τις πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση.

Στον Αρχάγγελο σήμερα θα συνδεθεί  η νέα γεώτρηση κι εκτιμάται ότι θα επιλύσει το πρόβλημα του νερού της ευρύτερης περιοχής και στα Κοσκινού αναμένεται βελτίωση της κατάστασης μέσα στο διήμερο μετά την σύνδεση ακόμα μιας γεώτρησης και την ενίσχυση των υπαρχόντων αποθεμάτων.

Η ΔΕΥΑΡ αντιλαμβάνεται πλήρως ότι με τις παρεμβάσεις αυτές  δεν θα επιλυθούν ως δια μαγείας όλα τα ζητήματα στο σύνολό τους, καθώς το πρόβλημα είναι πλέον εκτεταμένο και απαιτούνται πρόσθετες εργασίες και χρόνος αλλά ευελπιστεί ότι θα βοηθήσουν στην βελτίωση της κατάστασης, που έχει τόσο καιρό τώρα ταλαιπωρήσει τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του νησιού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, ζητά για μια ακόμα φορά την κατανόηση του κόσμου για την ταλαιπωρία που υφίσταται και καλεί τους δημότες να κάνουν υπομονή μερικές ημέρες ακόμα, καθώς εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί, με την λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά.

Οι πολίτες ωστόσο, είναι αγανακτισμένοι και κάποιοι από αυτούς φέρεται να ζήτησαν και Εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους και κάποιοι άλλοι κατηγορούν την ΔΕΥΑΡ ότι προβαίνει σε επιλεκτικές διακοπές της υδροδότησης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments