Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνεχίζονται οι διανομές του ΤΕΒΑ από το Δήμο Ρόδου

Συνεχίζονται οι διανομές του ΤΕΒΑ από το Δήμο Ρόδου

0
Dodekanisos

Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος Φώτης με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου και το Πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας «Βοήθεια στο Σπίτι», μοίρασαν προϊόντα σε ωφελούμενους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD) του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020.
Μέσα στο μήνα Μάρτιο διανεμήθηκαν σε 35 άστεγους δημότες υπνόσακοι, κουβέρτες και σετ αθλητικές φόρμες ενώ σε ξεχωριστή διανομή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ροδινιού μοιράστηκαν προϊόντα βρεφικής και νηπιακής υγιεινής. Συνολικά διανεμήθηκαν σε όλο το νησί 732 πακέτα πάνες των 50 τεμαχίων έκαστο. Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου, οι δικαιούχες οικογένειες ανήλθαν σε 35, ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών ήταν περίπου 80, ηλικίας έως 4 ετών.
Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος (ΤΕΒΑ), το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου θα ήθελε να ενημερώσει τους δικαιούχους ότι θα πραγματοποιηθεί νέα διανομή προϊόντων την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Ροδίνι από τις 11:00πμ έως τη 13:00μμ. Συνολικά θα μοιραστούν περίπου 8.5 τόνοι φρούτων και λαχανικών, 2.5 τόνοι τροφίμων μακράς διάρκειας, 2.1 τόνοι μοσχαρίσιου κρέατος και νωπού κοτόπουλου, 650 κιλά τυριών (φέτα και γραβιέρα) και 1.200 λίτρα ελαιόλαδου. Τονίζεται ότι η ποσότητα που θα λαμβάνει ο/η κάθε δικαιούχος θα αναλογεί στον αριθμό των μελών του νοικοκυριού του/της.
Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς από τη Δημοτική Ενότητα στην οποία ανήκουν, για το ακριβές μέρος, την ακριβή ώρα και ημερομηνία της διανομής. Για την παραλαβή των τροφίμων είναι απαραίτητη η επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ του ατόμου που έχει υποβάλει την αίτηση, ενώ στην περίπτωση κατάκοιτων ωφελούμενων, πλέον των παραπάνω εγγράφων, είναι αναγκαία η ύπαρξη εξουσιοδότησης.
Οι δικαιούχοι παρακαλούνται να μεριμνήσουν και να διαθέτουν δικές τους σακούλες, ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά των τροφίμων που θα παραλάβουν, καθώς λόγω του νόμου που θεσμοθετήθηκε για την μείωση πλαστικών σακουλών, αυτές δεν θα διατίθενται από το πρόγραμμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments