Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνεχίζεται με ανακοινώσεις η κόντρα των δυο Πολιτιστικών Συλλόγων, Παστίδας και Κρεμαστής

Συνεχίζεται με ανακοινώσεις η κόντρα των δυο Πολιτιστικών Συλλόγων, Παστίδας και Κρεμαστής

0
Dodekanisos

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας ”Το Καμάρι” με νέα του ανακοίνωση, θέλει να πληροφορήσει τον κόσμο για το πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα με τον άλλο Πολιτιστικό Σύλλογο της Κρεμαστής, που τον κατηγόρησε ότι δεν άφησε το νεανικό τμήμα  να παρουσιάσει το χορευτικό του:

«Απίστευτο θράσος, απίστευτη καταγγελία κατά του Συλλόγου και του Προέδρου. Σοβαρά μιλάτε κύριοι του Πολιτιστικού Συλλόγου της «ΠΡΟΟΔΟΥ» Κρεμαστής; Το σκεφτήκατε καλά πριν βγάλετε αυτήν την απίστευτη και θρασύτατη ανακοίνωση όσο και προσβλητική εναντίον του Συλλόγου και του Προέδρου μας; Δεν είχατε το θάρρος να πείτε την αλήθεια;;;  Ή μήπως το έχετε ξανακάνει και δεν το θυμάστε!!!

Για να ξέρει λοιπόν όλος ο κόσμος, για να μπορεί να εκτιμήσει και να κρίνει το γεγονός όπως λέτε στην ανακοίνωσή σας, θα πούμε εμείς πώς έλαβε χώρα το συμβάν:

Ξεκινώντας από την αρχή και αφού σας υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι ενώ σας είχαμε προσκαλέσει στο 10ο Φεστιβάλ Παστίδας κάνοντάς σας την τιμή να χορέψετε μαζί με τους επίτιμους καλεσμένους «ΑΚΡΙΤΕΣ» Αλεξανδρούπολης, χωρίς καμία ειδοποίηση δεν εμφανιστήκατε και μας στείλατε ένα παιδικό χορευτικό από 9 παιδιά, το οποίο και φυσικά χόρεψε και μετά τους κάναμε το τραπέζι.

Φέτος κύριοι της «ΠΡΟΟΔΟΥ» – αν θυμάστε καλά – βρεθήκαμε στη γιορτή Πορτοκαλιού στα Μάσσαρι όπου ήμασταν προσκεκλημένοι για να χορέψουμε.
Μόλις τελείωσε την ωραία χορευτική παράσταση η ομάδα του Συλλόγου σας, ο Πρόεδρός μας είχε μια πρώτη συζήτηση με τον κ. Ποδιώτη Τσαμπίκο, χοροδιδάσκαλο του δικού σας χορευτικού για την παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας και του ιδίου προγράμματος στο δικό μας Φεστιβάλ, τον Σεπτέμβρη του 2017. Ο κ. Ποδιώτης ήταν θετικότατος και παρέπεμψε τον Πρόεδρο μας κ. Σιαλούπ να μιλήσει με τον Πρόεδρο της ΠΡΟΟΔΟΥ κ. Μπάτη.

Όπως γνωρίζετε κύριοι, ένας Σύλλογος όπως ο δικός μας έχει Αρχές και Προγραμματισμό και για να γίνει ένα 9ήμερο Φεστιβάλ οι διαδικασίες ξεκινούν τουλάχιστον 3 μήνες πριν. Αυτό ισχύει για εμάς και έτσι εργαζόμαστε.

Όντως ο Πρόεδρος μας, μίλησε την ίδια ώρα με τον κ. Μπάτη που ήταν και αυτός παρών στην εκδήλωση και από τότε συμφωνήθηκε η συμμετοχή της «ΠΡΟΟΔΟΥ» στο Φεστιβάλ του Συλλόγου μας τον Σεπτέμβρη. Εάν κάποιος αμφιβάλλει μπορεί ελεύθερα να ρωτήσει όλους τους καλλιτέχνες – Συλλόγους, δασκάλους χορού και Προέδρους Συλλόγων από πότε δέχονταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον Πρόεδρό μας για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ μας.

Όπως θα μπορούσατε να ρωτήσετε τους πάντες, όσους συμμετείχαν αυτά τα 10 χρόνια στα Φεστιβάλ μας για την φιλοξενία που παρέχουμε και που όλοι έχουν να λένε για αυτό. Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί κάθε χρόνο εκτός από τους άλλους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ μας συμμετέχουν και 14 έως 16 χορευτικά συγκροτήματα από άλλους Συλλόγους της Ρόδου;;;

Συμμετέχουν γιατί εμείς σεβόμαστε τον κάθε Σύλλογο, γιατί εμείς θεωρούμε ότι είναι τιμή μας η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όλους αυτούς τους καλλιτέχνες είναι όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία.

Τα πάντα να είναι έτοιμα. Τα τραπέζια και τα φαγητά τους.  Γιατί αυτός είναι ο Πολιτισμός κύριοι της «ΠΡΟΟΔΟΥ» και όχι αυτός που μας δείξατε εσείς όταν φέραμε στο δικό σας Φεστιβάλ τον Ιούλιο την μεγάλη μας χορευτική ομάδα των Ενηλίκων αποτελούμενη από 20 χορευτές και μας δώσατε 2 θρανία με 8 καρέκλες για να βολευτούμε και όταν ζητήσαμε νερό το πληρώσαμε!!!!!!!! Το θυμάστε κυρία Νατάσα από το Δ.Σ. της ΠΡΟΟΔΟΥ;;;

Τον Ιούλιο λοιπόν στο δικό σας Φεστιβάλ ο Πρόεδρος μας κ. Σιαλούπ ξαναμίλησε με τον κ. Μπάτη και του ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα έχει το χορευτικό της «ΠΡΟΟΔΟΥ» στο Πρόγραμμα με τους επίτιμους καλεσμένους μας από την Τρίπολη Αρκαδίας. Για αυτό και ήθελε την μεγάλη ομάδα του Συλλόγου σας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Και για να πάμε στο επίμαχο θέμα, για να δούμε ποια είναι η αλήθεια εμείς και ο Πρόεδρός μας  επικαλούμαστε δημόσια το όνομα του κ. Ποδιώτη Τσαμπίκου, χοροδιδασκάλου του Συλλόγου Κρεμαστής και Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής.

Ο κ. Ποδιώτης Τσαμπίκος 3 μέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης 29/8/2017 πήρε τηλέφωνο τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας για να του πει ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι δεν μπορεί να συμμετέχει η μεγάλη χορευτική ομάδα. ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΡΙΟΙ!!!!! ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ!!!!! Θυμάστε ότι και πέρυσι κάνατε το ίδιο;;;

Και πέρυσι είχατε όλοι στο ίδιο Φεστιβάλ, στην ίδια τιμή που σας κάναμε, να έχετε προσωπικά, επαγγελματικά και οικογενειακά προβλήματα;;;;;; Είναι τυχαίο;;; Μήπως επιλέγετε πού θα χορέψετε;;; Μήπως χορεύατε αλλού;;; Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πούμε. ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΑΣ!!!!!!

Ο κ. Ποδιώτης λοιπόν αφού ανακοίνωσε στον Πρόεδρό μας ότι δεν θα συμμετείχε η μεγάλη ομάδα σας, προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει στέλνοντας την εφηβική ομάδα τους Συλλόγου σας για να μην χαλάσει το πρόγραμμα της ημέρας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ιωσήφ Σιαλούπ, αφού τον ευχαρίστησε του είπε να φέρει την εφηβική ομάδα αν θέλει την Πέμπτη, όπου θα συμμετέχουν παιδικά και εφηβικά τμήματα και ότι για την συγκεκριμένη βραδιά που δεν θα ερχόταν η μεγάλη χορευτική ομάδα θα διαμόρφωνε το πρόγραμμα με τους καλεσμένους μας από την Τρίπολη Αρκαδίας.

Με μεγάλη μας έκπληξη όμως, είδαμε την εφηβική ομάδα του Συλλόγου Κρεμαστής να έρχεται, χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από κανέναν και αφού είχαμε μιλήσει 4 μέρες πριν με τον κ. Ποδιώτη ότι η βραδιά αυτή δεν ήταν για μικρά παιδιά και ότι θα διαμορφώναμε το πρόγραμμα με τους καλεσμένους μας.

Ο Πρόεδρος μας μίλησε αμέσως με την δεσποινίδα Άννα Μπάτη που συνόδευε τα παιδιά, της είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει ξανά το πρόγραμμα τελευταία στιγμή και της πρότεινε να φέρει την ομάδα την Πέμπτη όπου θα συμμετείχαν και άλλα παιδικά και εφηβικά τμήματα. Μάλιστα είπε και στην κ. Νατάσα, μέλος του Συμβουλίου του Συλλόγου της Κρεμαστής να καθίσουν τα παιδιά για φαγητό.

Καλώντας λοιπόν την εφηβική ομάδα του Συλλόγου σας για 2η φορά μέσα σε μερικές μέρες, (αφού η πρώτη ήταν με τον κ. Ποδιώτη) μέσω της δεσποινίδας Άννας Μπάτη να συμμετέχει την Πέμπτη μαζί με τα άλλα εφηβικά χορευτικά τμήματα, δείξαμε αν μη τι άλλο σεβασμό και αγάπη στα παιδιά κ. Πρόεδρε του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής.

Και ενώ κατηγορείτε εμάς, εσείς φέρατε τα παιδιά της εφηβικής σας ομάδας και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΧΟΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ. Τα φέρατε χωρίς να ενημερώσετε τους διοργανωτές και αφού είχατε ήδη ενημερωθεί ότι δεν θα δεχόμασταν τη συγκεκριμένη βραδιά εφηβική ομάδα.

Αυτή είναι η αλήθεια και αντί να ζητήσετε συγνώμη από τους γονείς των παιδιών για την δοκιμασία που τους υποβάλλατε να περάσουν, κατηγορείτε εμάς που ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή. Επιτέλους βάλτε μια τάξη και ένα πρόγραμμα στα του Συλλόγου σας, γιατί εμείς κύριοι για να κάνουμε ένα Φεστιβάλ το μελετάμε 3 μήνες πριν. Δεν κάνουμε τίποτα στην τύχη. Κατηγορείτε το δικό μας Σύλλογο, τον δικό μας Πρόεδρο.

Ένα Σύλλογο που με αυτόν τον Πρόεδρο και όχι σε σαράντα, αλλά σε δέκα χρόνια έχει καταφέρει να καθιερώσει 9ήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό με 7 μέρες λειτουργίας, να καθιερώσει την Αναπαράσταση των Παθών με Ρωμαίους στρατιώτες και Ιουδαίους χωρικούς την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή.

Να καθιερώσει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς επαναφέροντας τα πατροπαράδοτα και ξεχασμένα παιχνίδια (τσουβαλοδρομία,  αυγουλοδρομία κλπ.). Ένα Σύλλογο που συμμετέχει κάθε χρόνο με 50 χορευτές στην παρέλαση της 7ης Μαρτίου στην πόλη της Ρόδου και με 100 χορευτές στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Παστίδα.

Ένα Σύλλογο που εδώ και 5 χρόνια ανελλιπώς ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις με την δική του θεατρική ομάδα, που συμμετέχει παντού με την χορευτική του ομάδα εντός και εκτός Ρόδου, ένα Σύλλογο που έφτιαξε δικό του και με αποκλειστικά δικά του έξοδα το Παραδοσιακό και Λαογραφικό σπίτι της Παστίδας. Κατηγορείτε ένα Σύλλογο που έχει κάνει πολλά ποδοσφαιρικά τουρνουά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ένα Σύλλογο που με την ιδέα του Προέδρου του είναι ο ιδρυτής της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, όπου μετά την αποχώρησή μας ονομάστηκε Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Κατηγορείτε ένα Σύλλογο που με δικά του έξοδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ (όχι όπως άλλοι) έφτιαξε δική του ιματιοθήκη με πανάκριβες και αυθεντικές φορεσιές από την Μακεδονία, την Θράκη, την Τσακωνία και τελευταία της Παστίδας.

Όλα αυτά και πολλά άλλα κύριοι μέσα σε 10 χρόνια. Θα αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει, και σε σας θα κάνουμε δώρο το συλλεκτικό DVD 10 χρόνια ΚΑΜΑΡΙ που εκδώσαμε για να δείτε και εκεί μέσα όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω, επειδή εμείς δεν κάνουμε τίποτα στην τύχη.

Τέλος, σε αντίθεση με σας, αντί να σας μηνύσουμε για όλα αυτά που είπατε δημόσια, πιστεύουμε στον Πολιτισμό και στο ότι όλοι οι Σύλλογοι πρέπει να συνεργάζονται και να έχουν φιλικές διαθέσεις, γιατί όπως ξέρετε οι καιροί είναι δύσκολοι και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας. Να μην χάσουμε ό,τι μας απέμεινε: Ήθη, Έθιμα, Παραδόσεις, Πολιτισμό, Θρησκεία, Οικογένεια και Πατρίδα. Για αυτό είμαστε εμείς οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
Είμαστε διαθέσιμοι σε δημόσια συζήτηση όποτε επιθυμείτε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments