Αρχική Αθλητικά νέα 150 συμμετοχές με την Μπενφίκα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος!

150 συμμετοχές με την Μπενφίκα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος!

0
Dodekanisos

Τις 150 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπενφίκα συμπλήρωσε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στον χθεσινό ημιτελικό (1-1, 3-2 στα πέναλτι) με τη Μποαβίστα στο Πορτογαλικό League Cup (Taca da Liga), γεγονός που τον καθιστά έναν από τους δέκα τερματοφύλακες με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των «αετών» της Λισαβόνας.

Ο 27χρονος Έλληνας (γεννημένος στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας) Διεθνής τερματοφύλακας είναι μόλις ο δεύτερος ξένος γκολκίπερ που φτάνει σε αυτό τον αριθμό των 150 αγώνων. Ο πρώτος που κατόρθωσε να συμπληρώσει τον συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών είναι ο Μισέλ Πρεντόμ (Michel Preud’homme), πρώην Διεθνής Βέλγος και νυν προπονητής. Ο Πρεντόμ είχε συμπληρώσει 199 ματς με τη Μπενφίκα από το 1994 μέχρι το 1999 όταν και κρέμασε τα παπούτσια του.

Την πρώτη τριάδα των τερματοφυλάκων με τις περισσότερες συμμετοχές στη Μπενφίκα, συμπληρώνουν οι Manuel Bento (465 παιχνίδια), ο Costa Pereira (358) και José Henrique (269). Να σημειωθεί ότι Bento και Pereira δεν είναι εν ζωή. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μπενφίκα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (29/1) την «άσπονδη» συμπολίτισσα Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον τελικό του League Cup.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments