Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνέχεια με τις παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής

Συνέχεια με τις παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής

0
Dodekanisos

Διπλή επιτυχία σημείωσε την Τετάρτη το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει για τις παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής.

Στην Πύλο, το απόγευμα της Τετάρτης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου μετά από έλεγχο που έκαναν μέσα στη μαρίνα, διαπίστωσαν παράνομη ναύλωση του σκάφους αναψυχής «MARAKATTI», σημαίας Ολλανδίας. Είχε εκναυλωθεί σε 13 άτομα ολλανδικής υπηκοότητας, έναντι του ποσού των 600 ευρώ, χωρίς να φέρει όμως την προβλεπόμενη άδεια. Από το Λιμεναρχείο της Πύλου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Επίσης, στις Σπέτσες, σε έλεγχο που έκαναν το βράδυ της Τετάρτης στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σπετσών, στην περιοχή λιμένα Ντάπιας, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του Commercial Yacht «TWO KAY», σημαίας Αγίου Βικεντίου. Διαπιστώθηκε ότι για το συγκεκριμένο σκάφος υπήρχε σύμβαση ναύλωσης από 19-06-17 έως 28-07-17, αλλά δεν υπήρχε ενημερωμένη λίστα επιβαινόντων.

Στη σύμβαση, η οποία ήταν ύψους 180.000 ευρώ, αναγραφόταν ως τόπος επιβίβασης ο Μαρμαράς Τουρκίας και ως λιμένας τελικής αποβίβασης των επιβατών το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως το πλοίο να διαθέτει άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής. Επίσης διαπιστώθηκε ότι η λίστα επιβατών η οποία κατατέθηκε στην Λιμενική Αρχή, ήταν τροποποιημένη, σε σχέση με αυτή που είχε κατατεθεί στον πρώτο λιμένα εισόδου Σύμης.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του σκάφους για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει δώσει εντολή να εκριζωθεί το φαινόμενο των παράνομων ναυλώσεων σκαφών αναψυχής και από τα τέλη Μαΐου μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος έχουν εντοπίσει 13 παράνομες ναυλώσεις σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments